El Nadal té el poder de reunir les persones que més s'estimen al voltant d'una taula. Per aquestes dates i més si som els amfitrions de la vetllada, volem que tot estigui perfecte, fins a l'últim detall . No només és important que ens hagi quedat bé el menú; aconseguir una bonica taula que convidi a menjar, relaxar-se i gaudir del moment també forma part dels deures.

La vaixella que tenim a casa i el color de les estovalles són claus per al resultat final. Una bona idea és combinar l'estil tradicional amb el modern. Atreveix-te a barrejar i aconseguiràs un 'look' transgressor. Per les estovalles, la tonalitat més adequada és clara, beix, blanca i si pot ser de lli, molt millor. Així , amb el fons clar aconseguirem que destaqui la vaixella. Recupera les peces rococó heretades de la teva mare o àvia: plats amb dibuixos i sanefes d'allò més retro donaran un toc chic a la teva taula. Atreveix-te a posar un punt de color a la taula; què et sembla trencar la serietat amb unes tovallons morades?

Si vols, pots fer una forma amb el tovalló (diamant , rosa, corona , ventall...) abans que els comensals seguin als seus llocs. També pot resultar divertit preparar unes targetes (les poden realitzar els més petits de la casa) per assignar el lloc a cada persona. Anima't a barrejar els convidats (només si es porten bé entre ells, que són festes de pau i alegria) .

Si la taula és prou àmplia per posar un centre decoratiu, opta per un que sigui baixet, per evitar crear interferències entre els convidats. Pots crear tu mateix els centres amb elements naturals: fulles de pi, pinyes, alguna espelma vermella...

Finalment, i només si no queda recarregat, pots adornar el suport de les cadires amb algun llaç nadalenc (una sí , un no) jugant amb els colors que predominen a la taula. Es tracta de posar-li imaginació, igual que et comentàvem per realitzar els ornaments nadalencs tu mateix.

Una taula ben parada li donarà el toc final a la decoració de la teva llar durant aquestes festes.