Comencen els preparatius per als sopars i dinars de Nadal. A l'hora de decidir el menú d'aquests dies tan especials solem apostar gairebé sempre pels mateixos entrants. Però, per què no podem innovar i provar diferents plats?

Descobreix aquestes cinc receptes de aperitius 'gurmet' per Nadal que sorprendran a tots els teus convidats. Es tracta de canapés amb un emplatat i un gust que et deixaran sense paraules.

1. Profiterols amb salmó fumat i formatge crema

Ingredients:

- 125 l d'aigua

- 50 gr de mantega

- 75 gr de farina

- 2 ous

- 100 gr de formatge crema per untar

- 100 gr de salmó fumat

- 1 culleradeta de mostassa antiga

- Anet

- Cebollí

Elaboració:

1. Escalfar en un cassó l'aigua i la mantega amb una mica de sal.

2. Quan arrenqui el bull, afegeix la farina i remou fins que la pasta es desenganxi de les vores.

3. Aparta el cassó, deixa que es temperi i afegeix els ous mentre continues barrejant fins aconseguir una pasta suau.

4. Pre-escalfa el forn a 200 ºC.

5. Folra la safata del forn amb paper encerat.

6. Elabora petites porcions amb la massa.

7. S'enforna les profiteroles durant 30 minuts fins que pugin i estiguin daurats.

8. Treu-los del forn i deixa'ls refredar.

9. En un recipient a part barreja el formatge crema, la mostassa i les herbes aromàtiques.

10. Talla per la meitat les profiteroles, úntalos amb la barreja que acabes de preparar i afegeix una tira de salmó fumat en cada un.

2. Canapès integrals amb alvocat i salmó

Ingredients:

- Alvocat

- Salmó

- Pa de sègol

Elaboració:

1. Talla fines rodanxes de pa de sègol.

2. Talla l'alvocat, agafa una mica amb la forquilla i pressiona sobre el pa per untar-lo.

3. Afegeix una rodanxa de salmó a sobre.

3. Boletes de formatge de cabra variades

Ingredients:

- Formatge de cabra

- Llavors de lli

- Llavors de pistatxo

- Granada

Elaboració:

1. Barreja una cullerada de formatge de cabra amb llavors de pistatxo.

2. Fes una bola amb la massa.

3. Repeteix el procés per elaborar boletes de formatge de diferents sabors: magrana, llavors de lli, etc.

4. Aperitiu de carbassó i paté

Ingredients:

- Pa bimbo

- Paté

- Carbassó

Elaboració:

1. Tosta el pa bimbo i talla les llesques en petits cercles amb ajuda d'un motlle rodó.

2. Talla el carbassó a rodanxes i fes-ho una mica a la planxa.

3. Posa el carbassó sobre del pa i afegeix sobre del tot una mica de paté.

5. Mosset de calamar amb ceba caramel·litzada

Ingredients:

- Calamars

- Pa

- Ceba caramel·litzada

Elaboració:

- Talla el pa en llesques.

- Coure la ceba a foc lent.

- Cuina els calamars.

- Munta l'aperitiu.