Girona és la novena província espanyola en nombre de platges nudistes. A la Costa Brava hi ha una vintena de platges reconegudes a les quals es pot anar sense cap peça de roba, ni tan sols un mínim vestit de bany i la població de Cadaqués és la que en concentra un major nombre amb fins a sis platges nudistes. De tota manera, cal destacar el mot reconegudes, per dos motius: primer, perquè a l'hora de la veritat -que és la de treure's la roba- el litoral gironí és ric en petites cales en les quals cadascú va com vol, i tampoc no són infreqüents les platges molt llargues en les quals la poca presència de banyistes a prop permet practicar el nudisme. I segon i més important, perquè en principi totes les platges són nudistes, ja que no hi ha lleis que impedeixin despullar-se en els llocs públics.

Cala Tavallera (Port de la Selva)

Cala Tavallera és una platja d´accés difícil però d'una gran bellesa. Per arribar cal agafar la carretera que surt d'El Port de la Selva i després d´aproximadament dos quilòmetres hi ha un camí que va fins a la cala. Per això es diu que la millor manera d'accedir-hi és per mar. Cala Tavallera és una cala oberta al vent del nord, amb una aigua molt neta i poc profunda. El seu fons és de sorra, pedres i roques i a més a més es pot acampar a una pineda situada a la part de ponent on hi ha un pou d´aigua dolça.

Cala de Sa Boadella (Lloret de Mar)

Una platja llarga, de sorra gruixuda que s'ha mantingut bastant verge tot i tenir dos nuclis turístics tan importants i massius com Lloret de Mar i Blanes. L'accés a la platja s'ha de fer amb calma ja que no és un tram de pas fàcil, per tant potser no seria la més indicada per a persones amb mobilitat reduïda o gent gran. El visitant, a més a més, també pot gaudir del jardí noucentista de Santa Clotilde, que està a escassos metres de la platja en direcció nord. Des d'allà hi ha unes excel·lents vistes, tan a sud com a nord, del litoral de la comarca de la Selva

Platja de l'Illa Roja - (Begur)

És una de les platges nudistes més conegudes del Baix Empordà, es troba al sud de Pals prop de la platja del Racó. És una platja poc turística, de dimensions mitjanes - petites, i està envoltada de penya-segats de diversos tipus de roca. L´anomenada Illa Roja, que dóna nom a la cala, és una roca molt alta i espigada, situada en un dels extrems, que es divideix en dues parets verticals. La sorra és gruixuda, d'un color més aviat daurat, tot i que també hi ha alguns còdols. L'entrada a l'aigua és bastant profunda, ja que en pocs metres l'aigua et cobreix tot el cos, tot i així les aigües són tranquiles i no hi ha corrents forts. L'accés es fa des del camí de ronda que enllaça Sa Riera amb la platja de Pals.

Cala del senyor Ramon (Santa Cristina d'Aro)

La platja del senyor Ramon, també coneguda com a cala Curcullada, és una gran llengua de sorra que recòrre els peus d'un bosc mediterrani. Una platja estreta de sorra fina que s'obre com una petita badia enmig de pinedes frondoses i aigues cristalines. L'accés a aquesta platja es troba en una pista que comença al quilòmetre 35 de la carretera que va de Sant Feliu de Guíxols a Tossa. Hi ha un pàrquing de pagament, però que el preu permet utlilitzar les instal·lacions d'un xiringuito.

Platja d'Es Borró (Colera)

La platja d'Es Borró es troba al costat nord del Cap Ras, entre les poblacions de Llançà i Colera. La punta de Cap Ras forma una petita península de costa força planera i d´accés fàcil. Des d'un petit aparcament situat al costat de la carretera (N-260) surt un camí que porta fins a la platja. La platje està resguardada del vent i té una sorra fina de color gris, còdols petits, i pedres. L´aigua és molt clara i neta i la seva proximitat al Cap de Creus fa que si amaguin difents espècies de la flora i la fauna marítima típica del Mediterrani.