1. Platja del Portitxol. Es troba entre l'Escala i Sant Martí d'Empúries i l'envolta un bosc de pins que arriba fins la platja. És un bon indret per anar-hi amb nens ja que entre els penya-segats i roques i lloses de dins del mar, es forma una piscina natural, calmada i de poca profunditat. La mainada pot nedar i jugar dins les aigües reposades sense perill i així donar un descans merescut al pares.

Situada a pocs metres de les ruïnes de Castelló d'Empúries, també és un bon lloc per als més menuts, i no tant menuts, per conèixer la història del jaciment, i el pas de les diferents civilitzacions a la Costa Brava.

2. Platja de Castell. Situada entre Palamós i Calella de Palafrugell, per on hi passa el GR 92, disposa d'un aparcament de sorra per aquells que prefereixen arribar-hi amb cotxe. Un referèndum popular a mitjans dels anys 90 va permetre mantenir-la lliure d'urbanitzacions fins avui. És una de les poques platges completament verges de la Costa Brava, només pertorbada durant els mesos d'estiu per un parell de 'xiringuitos' que ofereixen dinars, refrescs, gelats i un xic d'ombra als banyistes.

L'entorn verge de la platja i una riera que desemboca al mig de l'extensió de sorra, formen una combinació esplèndida pels nens, que podran gaudir tant de banyar-se al mar mediterrani com de córrer pels bassals que deixa la riera en busca de tota mena d'insectes.

També podeu arribar-vos a la cala del costat, a s'Alguer, una platja rocosa de pescadors que consta d'unes 15 casetes i la impossibilitat d'edificar-hi res més ja que és un conjunt històric declarat bé cultural d'interès nacional. O bé, pujar el penya-segat de l'altre banda de platja, on hi trobareu el poblat ibèric de la Punta de Castell, el segon més important de Catalunya després del d'Ullastret.

3. Platges de Llançà. L'ajuntament de Llançà aposta per desè any consecutiu per la realització de tallers infantils gratuïts a les platges de la localitat, de manera que els pares poden gaudir d'unes hores de tranquil·litat mentre ens nens s'ho passen d'allò més bé.

Aquestes activitats es duen a terme tots els dies de la setmana, a la Platja de Port de 16 a 19h i a la Platja de Grifeu, de 10 a 14h. També ofereixen un taller de tarda a la Plaça Major, els dimarts, dijous i dissabtes de 18:30 a 20h.

Unes carpes instal·lades a la mateixa sorra de les platges oferiran activitats gratuïtes orientades per a nens de 5 a 12 anys cada dia fins al 31 d'agost