S'acosten les vacances. El moment més esperat de l'any en el qual podem relaxar-nos i gaudir de més temps amb la nostra parella. No obstant això, els psicòlegs afirmen que a l'estiu augmenten els problemes i discussions.

Disposem de més temps lliure i deixem de banda les obligacions diàries. Passar més hores amb la nostra parella i compartir més situacions pot augmentar les discussions.

Tenir més temps lliure fa que ens fixem en aquells petits detalls que no pensem en el nostre dia a dia. Moltes vegades, també, idealitzem les nostres vacances perfectes i tenim unes expectatives massa altes que duguin a frecs i desacords per qualsevol cosa.

Tingues en compte aquests consells per evitar les baralles amb la teva parella durant les vacances i gaudir junts:

1. Planificar les vacances de manera consensuada

En moltes ocasions ens trobem immersos en el nostre dia a dia i diem: "anem on tu vulguis, amor", "a mi m'és igual, només vull gaudir de les vacances". No obstant això, és una cosa de dos que ha de planificar en parella.

Les expectatives del viatge o les necessitats de cada un són diferents. Igual a la teva parella li agrada més la platja i tu prefereixes visitar una ciutat. Heu de mantenir en tot moment la comunicació i prendre-la recerca del viatge com un moment per gaudir junts.

L'ideal és un viatge que agradi a tots dos. Tenir la ment oberta i no pensar només en un mateix. Segur que trobeu unes vacances ideals que us il·lusionin a tots dos.

2. No idealitzar les vacances

Si idealitzem el nostre viatge, les nostres expectatives es poden veure frustrades amb facilitat. És un moment per relaxar-nos i gaudir sense presses. Si alguna cosa no ens agrada en un moment donat, no t'atabalis i no li donis més importància de la que té. Pensa que estàs de vacances, sense obligacions i en companyia de la persona que vols. Qualsevol pla és perfecte per gaudir.

3. Tenir bona predisposició

És important que als dos us faci especial il·lusió el viatge que realitzeu. Heu de tenir la ment oberta i estar disposats a gaudir d'aquest temps junts. Planteja nous plans a la teva parella i gaudeix de cada detall.

4. Deixa de banda les preocupacions

Les vacances són per gaudir i oblidar-se de les obligacions. No estiguis tota l'estona pendent del mòbil o parlant de la feina. Dediqueu-vos a riure i recuperar el temps perdut junts. Passar més temps en parella pot ser una gran oportunitat per millorar la comunicació i unir més.

5. Espai per a cadascun

Estar de vacances junts no vol dir que no us pugueu separar ni un segon. Passar massa temps en parella o fer plans que no ens vinguin de gust pot augmentar la irritabilitat i els problemes. Cadascú necessita el seu espai. Si a la teva parella li ve de gust anar al gimnàs per aclarir-, aprofita per donar-te un bany a la piscina o gaudir d'un passeig per la platja.