Durant la temporada de bany, una bandera presideix cada platja. Poden ser verdes, grogues o vermelles. Saps el significat de cada un d'aquests colors de les platges de Catalunya? A continuació t'ho expliquem. També pots consultar en viu l'estat de les platges.

El significat de la bandera verda: prohibit banyar-se

El més habitual és que la bandera de la platja sigui verda. Les condicions per banyar-se són bones, el mar està tranquil, l'onatge és suau, no hi ha brutícia a l'aigua ni s'ha detectat la presència de meduses o altres animals..

El significat de la bandera groga: precaució

Amb bandera groga, el bany està permès a la platja, però cal anar amb compte. I és que l'onatge pot ser de més d'un metre i mig, hi poden haver corrents una mica forts, l'aigua pot estar bruta o presentar taques, la sorra pot estar en mal estat, hi ha meduses a l'aigua o la meteorologia no és bona.

El significat de la bandera vermella: prohibit banyar-se

Si la bandera que oneja és vermella, el bany no està permès en aquella platja. Els motius són diversos: hi ha onades de més de dos metres que suposen un perill per als banyistes; hi ha corrents forts que poden arrossegar els qui entrin a l'aigua; el mar està molt agitat; la meteorologia és adversa; l'aigua o la sorra estan contaminades; o s'ha detectat la presència d'animals marins perillosos o lesius.