Antelació

És recomanable assistir al tribunal diversos dies abans per familiaritzar-se amb la ruta

És important, segons destaca Teresa Castella, que l'alumne vagi amb antelació al tribunal on va a fer l'examen. Dos o tres dies abans. Familiaritzar-se amb la ruta que seguirà per arribar a fer la PAU i el dia de la selectivitat, sortir de casa amb temps suficient «per si passa algun imprevist en el camí, un embús, per exemple, que pugui augmentar el nerviosisme de l'estudiant».

Documentació

Preparar el que portarem a l'examen

El dia anterior als exàmens de Selectivitat, convé descansar bé. Cal preparar el material necessari per fer les proves: DNI, imprès de matrícula, bolígrafs i material específic com calculadores, material de dibuix, diccionaris, etc.

Evitar els comentaris previsNo intentar resoldre dubtes d'última hora amb els companys de classe

Encara que sembli una ximpleria, els professors recomanen als seus alumnes que no comentin detalls del temari entre els companys abans d'entrar a l'examen, ja que pot conduir a equivocacions i a posar en dubte conceptes que pot ser que, en realitat, estiguin clars. «Si no sap alguna cosa, no s'aprendrà en aquell moment i un es posa més nerviós», explica Rovell Yagüe, professora de Batxillerat de l'IES Mediterrània, de la capital.

RespiracióRespirar fondo diverses vegades per relaxar-te

Durant els dies previs és important treballar exercicis de respiració per al control de les emocions. Respirant profundament diverses vegades podrem relaxar-nos i evitar el bloqueig. Són dies molt intensos i és important començar bé.

Llegir els enunciatsComprendre què pregunten

Cal llegir amb atenció els enunciats i prendre temps per decidir l'opció. L'alumne ha d'organitzar els conceptes mentalment. Si pot fer-se un esquema o guió en un full auxiliar. Distribuir el temps per a cada exercici i contestar només al que es pregunta, sense caminar-per les branques.