La pista del CB Granada acollirà un nou intent del Ricoh per obtenir un triomf a fora de casa a la lliga. L’escenari, però, no sembla el més fàcil en aquest inici de competició, ja que l’equip andalús, juntament amb el Tau Cerámica, és l’únic que no coneix la derrota davant de la seva afició. A més, els manresans tenen el dubte per a aquest partit de la seva estrella, el nord-americà Josh Asselin, que ahir no es va entrenar ja que es va llevar amb febre.

La presència d’Asselin en el partit de demà és essencial per contrarestar l’arma més poderosa dels granadins, el pivot nord-americà Curtis Borchardt. La temporada passada, les presències o les absències dels dos jugadors van ser essencials per explicar la victòria andalusa al Nou Congost a la primera volta i la manresansa a Granada en la segona. Així, a la capital bagenca, Asselin no va jugar per lesió i el Ricoh va perdre. Borchardt no hi va fer cap gran partit en atac, amb només 5 punts i 8 rebots, però l’absència de l’americà del Ricoh va condicionar el joc atacant de l’equip. A la segona volta, amb Borchardt lesionat, Asselin es va posar les botes a Granada amb una anotació de 24 punts i 39 més de valoració.

Tot i la importància dels dos pivots, però, les xifres, sobretot les del Granada, indiquen la importància que poden tenir altres jugadors. Així, la línia exterior de l’equip de Poch és una de les més completes de la competició, amb la qual cosa el llançament de tres serà una amenaça per al Ricoh. A més de Jimmie Hunter i del búlgar Filip Videnov, autor d’una marca de 7 triples anotats d’11 intents en el darrer partit, al Palau Blaugrana, el Granada recupera un canoner com Vlado Scepanovic. El Ricoh, però, en la seva millora en defensa evidenciada enguany, és l’equip que provoca un percentatge més baix en els llançaments de tres dels rivals, la qual cosa suposarà una lluita que pot ser molt interessant.

La gran marca del Granada a casa, d’altra banda, també ha de ser relativitzada, ja que de moment no ha jugat contra cap dels set primers classificats de la lliga. Tret de davant del cuer, el Cajasol, a més, a qui va guanyar de 20 punts, no han estat mai victòries gaire àmplies i només en aquella ocasió va aconseguir superar la barrera dels 80 punts anotats. També cal tenir en compte, però, que fora de casa, malgrat haver acumulat sis derrotes, ha estat competitiu en pistes molt complicades. Així, a la del Reial Madrid va perdre per només un punt de diferència i a la del Barça, per quatre.

Avui, el Ricoh, se suposa que amb Asselin a l’expedició, viatjarà fins a Granada i l’equip s’entrenarà al Palau dels Esports a les vuit del vespre i també demà a dos quarts d’onze del matí. El pavelló del Granada és un dels més calents de la competició, però el Ricoh ja està avesat a aquest ambient, ja que ve de jugar a Menorca, on l’afició també pressiona molt. El que voldrà és no repetir la història dels darrers partits a domicili, en els quals el darrer quart ha estat nefast. En els tres darrers desplaçaments, a Saragossa, Barcelona i Menorca, el marcador parcial dels darrers deu minuts ha estat de 72-42 en contra. Ahir, també, l’ACB va fer públic el nom dels àrbitres del partit. Seran l’andalús José Ramón García Ortiz, el català Luis Guirao i el canari, adscrit al col·legi madrileny, José Miguel García Leal.