05 de desembre de 2008
05.12.2008
esports

L´ACB negocia amb l´Ajuntament fer una ciutat esportiva al Congost proposada pel Ricoh

02.12.2008 | 01:00
Una panoràmica des del balcó natural de la Catalana dels terrenys del Congost

Una empresa que es dedica a l´oci, associada a l´ACB, té interès a crear a la zona del Congost una ciutat esportiva. L´ACB ja en construeix dues, a Saragossa i Màlaga, tot seguint el mateix model. Ara, l´Ajuntament manresà estudia quines fórmules hi ha legalment per donar el sí, tot i manifestar que es tracta d´un projecte encara verd.

L´Ajuntament de Manresa, amb una gestió inicial del Ricoh, està valorant molt seriosament que a la zona del Congost s´aixequi un centre d´oci esportiu. Durant les properes setmanes se sabrà si el projecte es fa realitat i Accura Sports Management, que ja s´ha fet públic que és el concessionari de la zona esportiva de l´ACB que es construeix a Saragossa, seria la que es faria càrrec d´un centre de fitness i oci poliesportiu.

L´ACB té una àrea d´expansió, i aquesta empresa associada forma part d´una de les seves branques. Segons Josep Vives, el president del Bàsquet Manresa, «fa uns dos anys ja vam plantejar la possibilitat a aquesta empresa i ella va fer un estudi de mercat que li va donar el resultat que sí que seria viable i prou rendible».

El següent pas va ser l´exposició del projecte a l´Ajuntament, i ara les converses estan obertes. Fonts de l´ACB van confirmar ahir a Regió7 que el Ricoh formaria part del projecte, ja que és una de les condicions per tirar endavant els centres esportius en ciutats que hi ha equips a la màxima categoria. Els terrenys de Màlaga i Saragossa són públics, però a les societats hi participaran l´Unicaja i el CAI. En el cas de Manresa, es tracta d´un projecte a mitjà termini, que es pot fer realitat en dos o tres anys, i que no seria una injecció immediata per a la delicada economia actual del Ricoh. Sí que podria ser una font d´ingressos futura. Vives diu que «la proposta que es planteja seria interessant per dinamitzar uns terrenys qualificats com a zona esportiva, és un projecte de ciutat». Altres clubs com el Joventut (Magic Badalona) i el Tau Baskonia (Bakh) han obert fa pocs dies uns centres d´oci particulars.

Núria Sensat, regidora d´Esports, deia ahir a aquest diari que «en efecte hi ha aquesta proposta damunt la taula i a principi del 2009, com a govern de la ciutat, decidirem. En tot cas, el tema encara està verd; a l´empresa li hem facilitat dades i l´avantprojecte del Congost». Si al final es dóna el llum verd, cal definir les condicions de cessió; el més probable és que els terrenys continuessin sent municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema