aAbans de començar el partit de diumenge amb el Morell, el Manresa sabia que, en cas d’una nova derrota, cauria al pou de la classificació de Primera Catalana, a la darrera posició, després del triomf matinal del Martorell a Vilassar de Mar. L’equip que dirigeix Xavi Posas va sortir més endollat que mai i, malgrat encaixar un gol molt aviat, al minut 10, va saber reaccionar, remuntar i sobreposar-se a les moltes adversitats amb què es va trobar al llarg del partit, sobretot en forma de mal arbitratge. L’expulsió de Farrés al minut 64 va ser l’acció més polèmica de l’enfrontament: l’àrbitre no va aturar el joc i els jugadors del Morell no van tirar la pilota a fora quan hi havia el jugador del Manresa Berenguer estès a terra, dins l’àrea petita, i els visitants van aconseguir el gol de l’empat a dos amb un xut que Morales no va poder aturar perquè es va entrebancar amb el seu company, lesionat; en les protestes, Farrés va veure la targeta vermella per una suposada agressió que va fer un company seu. Tot plegat va provocar que els manresans traguessin l’orgull i, en inferioritat numèrica, aconseguissin el tercer gol. Per tant, una victòria que permet al conjunt manresà sortir fins i tot de la zona de descens -és quart per la cua, davant de Poble Sec, Igualada i Martorell-, això sí, amb pocs punts d’avantatge, ja que el Manresa és a dos punts del cuer però, per contra, és a tres i quatre punts de la zona tranquil·la de la taula de classificació.

En aquest enfrontament contra el Morell, els manresans, com en les setmanes anteriors, només van tenir tretze jugadors del primer equip disponibles, per culpa de les lesions; fins i tot, el juvenil Moha va jugar tots els minuts. La nota positiva en aquest sentit va ser la reaparició al minut 75 del central Juan Garrido després de força setmanes de tenir lesionat el turmell. De cara a la propera jornada, és molt possible que Posas pugui recuperar Aleix Revilla, un cop recuperat també del turmell. Qui segur que es perdrà el partit serà Farrés per sanció. Tampoc no podran actuar diumenge que ve els davanters Miki, Manolo Casto, Gallego i Roma, per lesió, i és molt possible que en el seu cas no puguin reaparèixer fins després de les vacances de Nadal.

Del triomf de diumenge contra el Morell, una altra bona notícia va ser que per primer cop el Manresa va aconseguir tres gols en un partit. Tot i això, els manresans continuen com a equip menys golejador, amb dotze gols en quinze jornades, ja que han quedat sense marcar en set partits.

Diumenge vinent, el Manresa visitarà el Marianao Poblet.