Lindsey Vonn és la gran favorita en les proves que es disputaran a La Molina dissabte i diumenge. L’esquiadora, de 24 anys, lidera la classificació i ja ha assolit triomfs parcials en l’eslàlom de Levi, en terres finlandeses, i en l’eslàlom de Lake Louise (Canadà), que va ser divendres passat. Encara que l’actual líder de la Copa del Món, que fa 1,78 metres i pesa 72 quilos, no ha estat mai a l’estació ceretana, va assegurar que en té «molt bones referències, me n’han parlat de forma fantàstica».

En una roda de premsa que es va fer a la ciutat de Barcelona Lindsey Vonn va reconèixer que «no sé com és la pista perquè no l’he vista, però sí que m’han explicat que disposa de zones planes i d’altres parts pronunciades. M’hi puc adaptar perfectament. Les condicions per esquiar seran bones, perquè la pista és dura». Lindsey Vonn és qui, almenys en principi, s’endurà la major part de l’interès de la cita d’aquest cap de setmana als Pirineus, més ara que la granadina María José Rienda és baixa i serà operada del genoll i es perdrà aquesta cita de la Copa del Món, competició en la qual ha guanyat en sis proves. Ahir, durant la seva compareixença davant de la premsa, Lindsey Vonn va parlar durant alguns minuts amb Rienda per telèfon i li va desitjar una ràpida recuperació.

Lindsey Vonn, molt somrient i acompanyada del seu marit, Thomas Vonn, va afirmar que està molt animada. Tot i ser la gran especialista actual pel que fa a les proves de descens, el triomf que va aconseguir a Finlàndia en un descens l’ha ajudat a posar-se primera. «Va ser increïble aquella victòria a Levi, però a mi el que més m’agrada de tot és la velocitat», va precisar l’esquiadora, nascuda a Minnesota, encara que resideix a Àustria, on la federació nord-americana disposa de sis apartaments per als seus esquiadors. Malgrat liderar la Copa del Món absoluta i el descens, i ser l’actual campiona absoluta en la mateixa competició i especialitat, Lindsey Vonn va assegurar que no gaudeix al seu país de reconeixement social, com tampoc la resta d’esquiadors, cosa que creu que sí que succeiria si practiqués golf o tennis. «Estic bé amb el que tinc», va dir ahir entre rialles la campiona, encara que va precisar que segur que guanyaria més diners si els èxits en l’esquí els hagués tingut en altres disciplines esportives.

A més de tots els beneficis que està obtenint en la seva dilatada carrera, l’esquiadora va fer broma amb el fet que encara té la vaca amb la qual va ser obsequiada després d’una victòria assolida en un campionat, i que ja ha donat a llum dos vedells.

L’esquiadora va explicar que cada temporada disposa d’entre 60 i 70 parells d’esquís, i abans de concloure la seva trobada amb els informadors un representant de l’empresa que la patrocina, la marca francesa Rossignol, va ser qui li va passar el telèfon per tal que pogués parlar amb Rienda, a qui va animar de cara a la seva imminent operació quirúrgica.