El britànic ha previst lliurar medalles d'or, plata i bronze als tres primers classificats en cada Gran Premi de manera que el campió del món es decidirà en funció de qui hagi guanyat més medalles daurades, en cas d'empat es comptaran les plates, i si persisteix la igualtat, els bronzes.

"Aquest sistema farà de la Fórmula 1 un espectacle més emocionant perquè incentivarà els pilots a córrer per guanyar. Veurem més avançaments, els pilots assumiran més riscos i competiran dintre seu fins a la bandera de quadres", ha assegurat en una entrevista amb 'formula1.com' que recull Europa Press.

Ecclestone lamenta que actualment els pilots són conservadors i es conformen amb la "segona, tercera o quarta posició" de manera que la carrera es queda "apagada" després de l'última entrada a 'boxs'. "No cal culpar els pilots, són corredors, però el sistema de punts els fa ser molt conservadors. Tal com estan les coses, si volen el títol, és millor assegurar alguns punts que quedar-se sense ells", ha indicat.