23 de desembre de 2008
23.12.2008
reconeixement de drets

La Federació Catalana de Rugbi qualifica de 'derrota necessària' la recent sentència d'un tribunal francès

23.12.2008 | 20:32

El president de la Federació Catalana de Rugbi (FCR), Xavier-Albert Canal, ha qualificat aquest dimarts de 'derrota necessària però no fracàs' la resolució del Tribunal de Gran Instància de París en contra dels interessos del rugbi català.

El tribunal francès va fer pública el 16 de desembre una sentència desestimant la demanda de la Federació Catalana de Rugbi reclamant de la Federació Internacional de Rugbi Amateur (FIRA) el seu reconeixement com a membre fundador de l'organisme internacional l'any 1934. Segons ha declarat Canal en una compareixença al Col·legi d'Advocats a Barcelona, la derrota forma part del camí iniciat per aconseguir el reconeixement dels drets del rugbi català.

Pel president de la FCR, jurista de professió, la sentència s'ha fonamentat en 'decrets de l'etapa més obscura de la dictadura franquista' que posaven l'esport, a Catalunya i a la resta de l'estat espanyol, en mans de la 'Falange Espanyola' i ha qualificat de 'sorprenent' que un tribunal d'un país que és bressol de moltes llibertats s'hagi pogut pronunciar com ho ha fet el Tribunal de Gran Instància de París. Segons Canal, la resolució de la justícia francesa no hauria estat possible, en els termes en que ha estat dictada, a Espanya ja que la Constitució i d'altres lleis desautoritzen utilitzar com a fonament de dret al dictar sentència la legislació procedent dels anys de la dictadura del general Franco. La Federació Catalana de Rugbi, segons ha explicat el seu president, està estudiant quines possibilitats legals té al seu abast per continuar amb la seva lluita, prenent com a base la valoració que els experts estan fent de la resolució del tribunal parisenc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema