"Si vols millorar, no podem seguir fitxant el mateix perfil de futbolistes. Per millorar cal invertir. Al desembre és complicat fitxar i tampoc no podem portar un pegat. Ara hem de fitxar al futbolista que fitxaríem al juny per millorar", ha subratllat.

En aquest sentit, el director esportiu ha ressaltat que si el club vol donar un salt de qualitat ha d'invertir: "No em queixo del tipus de fitxatges que hem fet fins ara. Però si volem pujar el nivell, cal pagar. Si econòmicament no es pot fer una inversió, llavors és preferible no fitxar".

Herrera ha admès que el projecte esportiu de l'Espanyol ha fet un pas enrere aquesta temporada, ja que després de dues campanyes en les quals es va aconseguir donar certa estabilitat ara es lluita per no baixar. "Per fer el següent pas l'aposta passa per grans fitxatges i allà el club té un dèficit", ha matisat.

Quan resten tres partits perquè finalitzi la primera volta, el responsable esportiu ha assenyalat que la situació de l'equip "no és la desitjada" i més després de la bona arrencada de l'equip: "En aquell moment em preguntaven per Europa i ara pel descens, però confio plenament en aquesta plantilla".

En aquest sentit, no oblida que la temporada passada hi va haver equips com el Deportivo de la Coruña que van sortir del pou i van acabar classificant-se per a Europa: "Llavors es va tenir paciència i l'equip es va recompondre. Espero que nosaltres també siguem capaços de reaccionar així".

Respecte al paper del nou entrenador José Manuel Esnal, Mané, va recalcar que està aportant "experiència, equilibri i saber fer" i va afegir que és optimista amb vista al futur més immediat: "Som millors que vuit o nou plantilles i, per defecte, acabarem arribant al nostre lloc".

Un dels aspectes que més ha perjudicat l'equip són les lesions.

"És un fet similar al que li ha passat al Madrid. Les lesions no deixen que l'equip creixi ja que no pots repetir el mateix onze durant un parell o tres de jornades. Recuperar a tots els futbolistes és important".

El director esportiu va assegurar que estava vivint "la temporada més complicada" de la seva etapa al futbol ja que mai abans s'havia vist en una situació similar: "Mai he estat en un equip amb problemes de descens excepte quan vaig entrenar el Numància, que vaig agafar l'equip en els últims llocs i el vam tirar endavant".

Les situacions viscudes a l'Espanyol en els últims mesos han portat a Herrera a fer una profunda reflexió: "Cal analitzar el que va passar a la segona volta de la passada campanya i ara, perquè això no succeeix per casualitat. Cal fer una reflexió profunda i prendre decisions importants, perquè no és natural passar de fer mitja temporada històrica a un any tan dolent".