Massa relaxament. El Ricoh, que feia set dies havia mossegat per tombar l´Unicaja, va anar a Vistalegre a veure què passava i es va endur una pallissa que gairebé no li cabia a l´equipatge de tornada amb l´AVE. La veritat és que l´equip manresà no es va creure gaire estona que pogués lluitar per la Copa del Rei, havia de guanyar ahir i fer-ho la setmana vinent al Congost amb el Bruesa. El resultat d´ahir el deixa amb -47 de bàsquet average general i el fa retrobar-se amb el seu veritable objectiu: la permanència.

N´hi va haver prou amb la gran actitud de Felipe Reyes, l´MVP de la lliga, per posar fi a la tímida oposició manresana. El Madrid va acabar amb 41 rebots (13 de Reyes) i el Ricoh només amb 24. Tant se val que els blancs esti- guessin malament en els triples (1 de 18). Van tenir més ganes que el Manresa i van passar per damunt del rival. Com a anècdota, l´actuació d´uns àrbitres que encara van voler enfonsar el més dèbil. Ahir no feia falta.

En el Reial Madrid, amb la baixa de Venson Hamilton i amb Pepe Sánchez tocat, Joan Plaza no va reservar Louis Bullock i el va fer sortir en el cinc inicial. El del Ricoh, ja amb Bulfoni com a fix, era l´habitual. Guille Rubio va estrenar el marcador, i el duel entre Asselin i Reyes prometia molt, després quedaria en no res. Bulfoni no va encertar el seu primer triple, però sí Montañez, al límit de la possessió (4-5).

Reyes i Asselin intercanviaven cistelles, i els manresans guanyaven d´un punt (6-7, min 3). Llàstima que Bulfoni continuava poc afinat en els llançaments, però Asselin mantenia el tipus (8-9). Tant Reyes com Bullock continuaven fins i posaven el Madrid amunt (12-9). Ponsarnau va fer seure Bulfoni i va entrar al seu lloc Diego Sánchez. Asselin va esmaixar, però era difícil matenir el ritme tan intens dels locals, que amenaçaven d´escapar-se. Bullock va fer el 16-11 al minut set de joc, i Ibaka va suplir Guille Rubio. Joan Plaza va donar un respir al Ricoh substituint Reyes pel belga Van den Spiegel, que debutava així en l´equip blanc. El Ricoh no tenia sort: un triple de Montañez va sortir de dins i els amfitrions s´escapaven amb dos tirs lliures de Massey (20-11). Els àrbitres també s´afegien a la festa madridista, i una falta a Asselin no va ser assenyalada per Redondo. Van den Spiegel feia més gran la ferida (24-11), i el desastre es culminava amb una tècnica a Diego Sánchez, el Ricoh havia perdut els papers. El primer quart es va acabar amb tot sentenciat, un 26-11 al marcador, fruit d´un esgarrifós parcial de 18-2 en sis minuts.