La 24a edició de la Gran Marxa Josep Pesarrodona, etapa pròleg de la Volta Cicloturista del Cor de Catalunya, va reunir ahir prop de 200 participants. La marxa, que se celebra en honor del ciclista de Sant Salvador de Guardiola que va guanyar la Volta a Espanya el 1976, va tenir un excel·lent desenvolupament. Els participants van completar el recorregut molt satisfets i no hi va haver cap incident. A més, la calor es va mantenir, durant tot el matí, moderada, circums-tància que va facilitar el transcurs de l'etapa pròleg.

La marxa Josep Pesarrodona va tenir el punt de sortida al Palau Firal de Manresa, a les 8 del matí. Els ciclistes van enfilar el traçat en direcció a Montserrat i, un cop van arribar a Castellbell, van separar-se els que optaven pel recorregut llarg, de 128 quilòmetres i amb ascensió a Montserrat, i els que completaven el traçat curt, d'uns 80 quilòmetres. Després que els ciclistes arribessin a Terrassa, van iniciar la tornada a Manresa pel cantó de Navarcles. El Palau Firal també era el punt d'arribada de la marxa. Els primers participants a completar el recorregut ho van fer a partir de les 11 del matí.

Entre els prop de 200 ciclistes d'aquesta 24a edició de la Gran Marxa Josep Pesarrodona, es va registrar un increment en la participació femenina. A més a més, va formar part de la marxa un ciclista australià, Walter Krombley. D'altra banda, el participant més veterà d'aquesta festa cicloturista va ser Jordi Camps, i el més jove, Ignasi Pubill.