Tot i que de cara a l'exterior el Bàsquet Manresa continua dient que Guille Rubio és jugador de l'equip i que es compta amb ell per a la temporada que ve, la realitat és que el club bagenc ja treballa amb la hipòtesi que el capità se n'anirà a l'Unicaja i que cal trobar-li substitut. Ni el conjunt malagueny ni el jugador no han presentat cap oferta als manresans, però aquests són conscients que el desig del jugador i els diners que pot aportar el traspàs són arguments prou bons per començar a buscar al mercat.

En aquest sentit, segons es va saber ahir, el búlgar del ViveMenorca Kaloyan Ivanov és el més ben situat. Unes declaracions del propi jugador a un diari del seu país, Cepa, -i que recull Basketme.com- així ho confirmen i avanquen que l'acord entre ambdues parts és imminent: "encara no hem firmat res amb el Manresa, però en dos dies ho farem", afirma Ivanov.

Ahir, al Congost hi havia tranquil·litat perquè ni Guillem Rubio ni l'Unicaja no s'hi havien dirigit per fer una proposta. Des de la direcció esportiva la versió és que com més dies passin, menys possibilitats hi ha de fer l'operació, ja que tenen la paella pel mànec i cap pressa per negociar. Per contra, els malaguenys volen assegurar-se com més aviat millor la contractació del pivot i això pot fer que el Bàsquet Manresa en tregui força partit, econòmicament parlant.

Ahir, l'Unicaja també va fer públic que ha arribat a un acord amb l'ala internacional Saúl Blanco per a la seva contractació. D'aquesta manera, ja té tres jugadors nacionals a la plantilla, el mencionat Blanco, Berni Rodríguez i Carlos Jiménez. Li'n falta un per complir la quota, que és de quatre per equip, i per això té pressa per acabar de contractar Rubio.

Segons ha publicat el diari La Opinión de Málaga, l'Unicaja ha demanat ajut al propi jugador per tal que aquest es desvinculi del Bàsquet Manresa. Així, els malaguenys no presentaran cap oferta i serà el mateix jugador qui haurà de negociar amb el club. De fet, l'Unicaja compta amb la voluntat del jugador de marxar a Màlaga. La setmana passada, en una entrevista publicada a Regió7, explicava que "el Manresa ja sap quin és el meu desig, seria un somni poder jugar en un equip de les aspiracions de l'Unicaja".

Davant d'aquesta situació, el Bàsquet Manresa ja s'ha començat a moure, perquè és conscient que serà difícil retenir el jugador i perquè els diners que en tregui, per un home que acaba contracte la temporada que ve, poden ser beneficiosos per al club. D'aquesta manera, ha començat a rastrejar el mercat i l'home més ben posicionat és el búlgar Kaloyan Ivanov, que ha actuat al ViveMenorca les tres darreres temporades. A més d'Ivanov, el Bàsquet Manresa ha contactat almenys amb dos jugadors més per saber quina és la seva situació per si Guille Rubio deixa l'equip aviat. En els pròxims dies, aquest ventall encara es podria ampliar per tal de poder tenir més alternatives.

D'altra banda, el Bàsquet Manresa va fer oficial ahir que Alfons Alzamora ha renovat per les properes dues temporades, informació que Regió7 ja va publicar dijous passat. El pivot mallorquí fa dos anys que juga al Nou Congost. També va informar de la desvinculació definitiva del club de l'ala argentí Tuky Bulfoni. El club li va fer una oferta de renovació a la baixa i ell no la va acceptar, motiu pel qual se li va buscar un substitut, posició que de cara a la temporada que ve ocuparà l'ucraïnès Sergiy Gladyr.