Com ja va publicar Regió7 diumenge, el Bàsquet Manresa té lligat un patrocinador principal per a la temporada 2009/10. Serà Suzuki, un dels coespònsors els darrers anys que agafarà el relleu de Ricoh. Encara que des del club del Nou Congost no s'ha confirmat de manera oficial, serà la setmana vinent quan es farà públic el compromís de l'empresa japonesa d'automoció amb el Bàsquet Manresa. Pel que fa a les xifres, Suzuki podria aportar entre 300.000 i 350.000 euros. Li agrada aquest espónsor per al club?

La xifra que pagaria Suzuki seria aproximadament el doble del que aportava fins ara com a coespònsor. En declaracions que publicava aquest diari, dijous passat, Josep Vives, manifestava estar confiat que l'equip manresà no tindria pas "la samarreta llisa" durant la temporada, referint-se a la manca d'un patrocinador principal. Tot i que ahir ni ell ni ningú del club no va voler confirmar-ho, l'oficialitat de l'acord és imminent.

Molts anys de coespònsor

La primera intenció del Bàsquet Manresa era aconseguir una aportació similar o superior a la dels 450.000 euros que va donar Ricoh en la seva última temporada de vinculació amb el club del Bages. Però atès que les altres gestions que s'havien fet els darrers mesos (Cacaolat, Iberpotash) no acabaven de fructificar, almenys per convertir-se en acords immediats, el Manresa ha fet altres contactes, entre els quals amb les firmes que ja formaven part del pool de patrocinador.

Suzuki va començar la seva vinculació amb el club de bàsquet a través d'Accessoris Manresa, el seu representant al Bages, que ha estat una de les empreses locals més fidels a l'entitat. Fins i tot en els moments més difícils, com va ser el descens a la lliga LEB. El seu suport ha estat sovint posat com exemple des del Nou Congost. Encara que ni des del Bàsquet Manresa ni des de Suzuki s'ha donat per confirmat l'acord, aquest és pràcticament total i es donarà a conèixer demà mateix o en els propers dies.

La derrota d'anit al Palau Sant Jordi vé compensada amb escreix per una notícia que suposa l'entrada de més recursos econòmics per al Bàsquet Manresa, tot i que l'obligarà a continuar cercant més patrocinis per cobrir el seu pressupost. Encara que ha baixat de 3,7 milions a 3,5 encara no estarà al cent per cent cobert.