Un intractable Pol Guillén, atleta del FC Barcelona resident a Navarcles, va sumar la tercera victòria des que va començar la temporada després de fer un esforç increïble en la 17a edició de la cursa de la Fira de Sant Miquel de Santpedor. Guillén va mostrar un nivell de forma esplèndid en completar els 10.000 metres del recorregut en un temps de 29:14. La guanyadora en categoria femenina, la corredora de Vacarisses Mònica Ardid, també va aconseguir un bon triomf després de gua-nyar la seva batalla personal amb Noemí Moreno, del CA Igualada. Ardid, de la Unió Atlètica Terrassa, va acabar la prova en 36:37.

Guillén va lluitar per endur-se el triomf. Durant més de la meitat de la cursa, l'atleta del FC Barcelona va marcar el ritme, però no aconseguia desenganxar-se dels seus dos perseguidors, l'atleta del Fondistes Cervera Omar Oughzif i el corredor de l'ISS Hospitalet Mario Mazana. Guillén i Oughzif van mantenir-se junts fins que en els últims dos quilòmetres el també vencedor del Cros de l'Ametlla va prémer l'accelerador a fons per acabar sense problemes la cursa santpedorenca. Finalment, Guillén va superar Oughzif, segon classificat, en 15 segons (29:29), i Mazana va ser tercer un minut després (30:18). El manresà Joan Piqué va classificar-se quart (32:07) i Vi-cenç Sellarès, cinquè (32:11).

Per aconseguir el títol, Ardid també va haver de mirar enrere molt de tant en tant, perquè la 2a classificada, Noemí Moreno, no la deixava escapar. Ardid va començar 2a, però va arribar a la línia de meta mig minut abans que Moreno (37:04). Va completar el podi femení Eva Montero (38:26), que va arribar amb el mateix temps que la quarta, l'atleta del CA Manresa Alba Xandri. La cinquena classificada va ser Iolanda Garcia (39:06).

La cursa va ser tot un èxit pel que fa a la participació, ja que va ser una de les proves més concorregudes dels últims anys. En total, 645 corredors i corredores van completar una cursa realment multitudinària. De fet, l'organització ja s'esperava un bon gruix d'atletes i va limitar el nombre d'inscripcions a 800.

Una marea d'atletes va inundar la plaça del Sindicat de Santpedor minuts abans que s'iniciés la cursa. Els corredors i corredores arribaven al punt que ahir era el centre de Santpedor escalfant ja des de diverses destinacions de la localitat. El tret de sortida va fer arrencar tota una estampida amb més de 600 atletes que afrontaven una 17a edició amb alguns canvis. Els atletes s'havien de preparar per a un recorregut mixt de 10.000 metres amb una bona part urbana, però amb fortes pujades en el tram que passava per camins.

L'atleta de Vacarisses Mònica Ardid va demostrar que es pot girar la truita a una cursa de 10.000 metres sense haver de patir. Ardid va iniciar la prova darrere de Moreno, però la va superar i finalment va entrar a la línia de meta prop de mig minut davant.

Què ha trobat d'especial en la prova d'enguany?

Aquesta cursa ja l'havia fet altres anys, però se m'ha fet dura. No ho sé, segurament se m'ha fet llarga la part d'asfalt que hi havia al principi, els primers 4 quilòmetres.

Això ha condicionat la cursa?

No, m'ha condicionat el ritme inicial, però després m'he recuperat sense problemes.

Ha començat darrere de Noemí Moreno, en quin moment ha pogut superar-la?

Fins al quilòmetre cinc anava darrere de la Noemí i després en passar a la part de terra l'he pogut passar. Així, finalment he pogut ser la primera d'arribar a meta.

Així, com valores la cursa?

Per mi està molt bé, però segons el que sentia la veien més ràpida de fer, es feia més curta segons comentaven per aquí.

Felicitats per la victòria, doncs. Gràcies, la veritat és que m'ha anat molt bé la cursa, l'únic que m'ha fallat una mica ha estat el principi.

L'Ametlla de Merola, Andorra i Santpedor. Són els tres triomfs consecutius que ha obtingut l'atleta del FC Barcelona Pol Guillén, que va tornar a fer un recital, aquesta vegada en el seu debut damunt l'asfalt de Santpedor. El corredor resident a Navarcles va haver de lluitar una gran part del recorregut santpedorenc amb el segon classificat, Omar Oughzif, però finalment va poder arribar a la línia de meta sol per poder sumar la tercera victòria de la temporada. El següent objectiu de Guillén? Endur-se una nova prova que fa dues temporades que s'emporta, la cursa dels 10 quilòmetres de Manresa.

Fa poc més de dues setmanes parlàvem de recuperar moral després de pràcticament un any de sequera de victòries, ara portes una bona ratxa?

De moment, l'inici de temporada, millor impossible. Ara en porto tres de tres, vaig guanyar a l'Ametlla, també als 10 km d'Andorra i avui també. La veritat és que vaig pel bon camí, em trobo molt bé, m'estic entrenant també bé i esperem que aquest nivell duri!

Una injecció de moral?

Sí. A més a més, aquest any vaig començar amb la idea de deixar pista i dedicar-me a les proves de ruta, i s'està demostrant que la decisió meva i de l'entrenador ha estat encertada. Ara, a continuar treballant.

Què li ha semblat la prova?

No l'havia fet mai i l'he trobada molt més dura del que pensava. Es pot dir que és de l'estil de l'Ametlla de Merola, que vam fer fa unes quantes setmanes, meitat asfalt, meitat camp a través. El tros de camí de carro d'aquesta prova és molt dur, no hi ha cap tros pla, sempre puges o baixes. Una prova molt dura de completar.

Quan s'ha pogut escapar?

Doncs anàvem tres atletes junts fins al quilòmetre 5 de la cursa i després quedàvem Oughzif i jo sols, perquè ens hem despenjat de Mazana en el camí de terra. En el tros més dur, en pujada, és on he canviat de ritme i ell (Oughzif) s'ha quedat enrere.