Després de dues temporades a la LEB Or, el Lucentum Alacant (amb Meridiano de patrocinador) ha tornat a la màxima categoria, on ha disputat set lligues. Continua d'entrenador un Óscar Quintana que enceta la tercera campanya al Centre de Tecnificació i ho fa amb una plantilla reforçada i amb uns fitxatges de jugadors molt experts, alguns amb trajectòria a la lliga i d'altres que debuten a l'ACB.

De València ha arribat el base serbi Vule Avdalovic, que espera ser el dels seus inicis al Pamesa, i en bona part això depèn de com estigui físicament. Mario Stojic, després de la llarga etapa al Menorca, és una altra de les incorporacions i el seu caràcter marcarà estil amb els d'Alacant. L'ala-pivot Mindaugas Katelynas, que arriba de jugar amb el Milano a la Lega, aporta les seves condicions de jugador que pot sortir fora de la zona amb un gran rendiment. Mario Austin és el cinc de l'equip i recorda força, per la seva tècnica i per corpulència, al John Williams que va jugar al TDK Manresa.

Els altres integrants del grup de jugadors de Quintana provenen de la temporada passada a la LEB Or. Pedro Llompart és el base suplent i Txemi Urtasun és l'escorta que ha de donar descans a Kyle Hill, que en l'exercici passat va ser un dels líders anotadors. Quant als pivots, hi ha l'amenaça exterior de Jorge García, els centímetres (216) de Martynas Andriuskevicius i la duresa de Guillermo Rejón.