El britànic Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) es va endur ahir la pole position del recent estrenat Gran Premi Abu Dhabi, l'última cita del mundial de fórmula 1, en la qual el pilot barceloní Jaume Alguersuari (Toro Rosso) i l'asturià Fernando Alonso (Renault) sortiran de la vuitena fila.

Hamilton, autor de la seva dissetena pole a fórmula 1 i quarta en aquesta temporada, tindrà la companyia de l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull) en la primera línia de la graella del circuit Yas Marina. Després del triomf del britànic Jenson Button (Brawn GP), Vettel es troba en plena lluita pel subcampionat amb el brasiler Rubens Barrichello (Brawn GP); de moment, però, el sud-americà és segon amb dos punts d'avantatge.

Des de la segona línia arrancaran l'australià Mark Webber (Red Bull) i Rubens Barrichello, mentre que el seu company d'equip i ja campió mundial, Jenson Button, començarà cinquè. Alonso, amb un cotxe que ell qualifica com "el pitjor de la graella", per primer cop va quedar fora de la segona sessió de classificació. Així, l'asturià sortirà setze, una posició darrere del barceloní Jaume Alguersuari, que va aconseguir classificar-se per a la segona qualificació.