Les imprudències es paguen, i el Barça va jugar durant molt minuts amb foc en la seva visita al Reyno de Navarro. Ho va fer a la primera part, quan va permetre que Aranda li creés massa ocasions de gol. I va repetir a la segona, quan no va saber sentenciar un partit que se li va posar de cara amb el gol de Keita quan faltaven poc més de 20 minuts per al final. L'equip blaugrana, que durant més d'una hora va tenir manca de profunditat, va errar ocasions molts clares de gol que haurien rematat l'Osasuna i el partit. En canvi, va ser Piqué, sense voler, el segon blaugrana en introduir la pilota al fons de la xarxa. El problema és que era la de la seva pròpia porteria.

L'Osasuna va plantar cara durant molts minuts a un Barça que continua mostrant una manca de rapidesa en el seu joc. Sense velocitat de pilota, l'equip no troba espais i topa una i altra vegada amb el rival. Anit, l'Osasuna va fer el partit que havia de fer, seriós en defensa i en atac, on va tenir en Carlos Aranda el seu home més perillós. Txigrinski va ajudar. El central ucraïnès, que surt d'una lesió, es va mostrar impresís i poc contundent, i alguna errada seva podria haver costat més d'un disgust.

El Barça va començar el partit amb un avís de Leo Messi. Però l'argentí tenia el seu punt de mira desviat. Ho va demostrar a l'inici i al final del partit, quan va tornar a tenir un parell d'ocasions de gol clares per fer el 0-2. Però el gran protagonista de la primera part va ser Carlos Aranda, al qual els jugadors blaugrana van fer internacional. El davant centra de l'Osasuna va aprofitar bé les internades per les bandes de Camuñas i Juanfran, que arribaven amb certa facilitat a fer la centrada.

Ibrahimovic i la polèmica

Encara a la primera part, Ibrahimovic va tenir a les seves botes el primer gol del partit, amb una jugada de pissarra a la sortida d'un córner que el davanter suec va rematar des de la frontal. Però el seu fort xut va rebotar al braç d'un rival sense que l'àrbitre, Rubinos Pérez, assenyalés la infracció.

El col·legiat va ser de nou protagonista a la represa, també en una acció d'Ibrahimovic. El punta blaugrana va robar una pilota a Flaño, que el va fer caure quan era l'última defensa. La vermella semblava clara, però l'àrbitre no va assenyalar ni falta. L'acció va esperonar el Barça, que va viure els seus millors minuts.

Messi va iniciar la jugada del primer gol amb una de les seves accions personals: l'argentí va arribar fins a la frontal de l'àrea i va atreure l'atenció de la defensa rival per cedir a la pujada de Puyol quan tenia tres defenses al davant. El capità, ahir lateral dret per la baixa d'Alves, va fer una bona passada de la mort entre la defensa i el porter, i Keita, en estat de gràcia, va marcar el gol del Barça. El migcampista de Mali està tocat per una vareta màgica: venia de fer tres gols al Camp Nou al Saragossa i ahir semblava que una nova diana seva podia donar els tres punts al Barça, que tenia la pressió de saber el resultat del Reial Madrid quan va saltar al camp.

Messi va tenir dues grans ocasions de gol per sentenciar en els quinze minuts finals. Però l'argentí va fallar un mà a mà amb Ricardo, per fer un xut fluix amb la dreta; i tampoc va encertar amb una vaselina per sobre del porter. En el darrer minut del descompte, Camuñas va deixar enrera Márquez a la banda esquerra i la seva centrada la va rematar Piqué contra la cara de Valdés abans d'allotjar-la al fons de la xarxa. El càstig per un Barça que va perdonar.