El ciclista sub-23 David Lozano va tornar a guanyar una prova de l'Anbaso 2009, per tercera vegada en aquesta edició, i suma unes xifres espectaculars, amb tres victòries després de disputar quatre curses. Roger Argelaguer va ser segon, però aquesta posició no li va servir per aconseguir el tercer lloc de la general, ja que Fèlix Martínez es va classificar tercer en la prova d'ahir i va mantenir aquest lloc a la classificació individual per punts.

Des del tret de sortida de la prova de Rajadell la cursa va ser liderada per Israel Núñez (Massi), Guillem Muñoz (Pocara Joiers), ja campió de l'Anbaso, i David Lozano (Cemelorca). Fins arribar a coronar el punt més alt, els tres ciclistes marxaven junts, però a partir d'aquí Lozano va quedar enrere. Més endavant, Núñez i Muñoz es van confondre en un trencall i van sortir del circuit marcat i, tot i que van arribar primer i segon, l'organització els va penalitzar amb deu minuts, un càstig que els va fer caure a la setena i vuitena posició, respectivament. Així, doncs, la victòria va arribar en safata per al sub-23 David Lozano. Darrere va arribar el manresà Roger Argelaguer (Pocara Joiers) i tercer va ser el berguedà Fèlix Martínez (Bicixtrem). El moianès David Sánchez (Fa Sol) va mantenir la segona posició a la general amb un desè lloc ahir a Rajadell. En àmbit femení, la vencedora va ser Núria Lauco, però Núria Espinosa va fer valer el segon lloc per coronar-se a la classificació general.

La cursa, amb un recorregut de 30 km, sortia i arribava al nucli antic de Rajadell. Amb una primera part per la zona de l'Oliver, la Batzuca i Valldoria, els ciclistes anaven rodant. Després, però, la cosa es complicava i enfilaven la zeta del Cogulló, per baixar després per dues trialeres obertes per a aquesta ocasió en direcció a la zona de Sant Amaç, cap al Prim, el Periuch, Braquets i Cal Morros.