Serena Williams va demostrar ahir la condició de número 1 que des d'avui i fins a finals d'any lluirà, després d'aconseguir el títol de 'Mestra' del circuit en tornar a superar la seva germana Venus, que n'era l'actual campiona. Amb més autoritat que en la fase de grups, la menor de les Williams va sentenciar i va obtenir el seu segon Màsters , després de 2001

Núria Llagostera i María José Martínez, navarclina d'adopció, van conquerir el Màsters femení de dobles després de superar a la final la primera parella del circuit, la zimbabwesa Cara Black i l'nord-americana Liezel Huber, per 7-6, 5-7 i 10-7, després de dues hores i un minut de partit. Aquesta victòria és el colofó a una temporada d'èxit, la primera que jugaven com a duet consolidat. Després de cinc partits disputats, la d'ahir va ser la primera victòria de la parella espanyola davant les número 1 del món; una victòria que va valer el títol de 'Mestres de l'any' en dobles.

El duet estatal va imposar-se en un primer set aferrissat, que va durar 57 minuts. Martínez i Llagostera van prendre les regnes del partit des del primer moment, però no van poder ratificar la seva superioritat de joc en el marcador, quan Black i Huber van forçar el tie-break. Però, en aquest moment decisiu, la parella espanyola no va donar cap opció i amb un impecable mini-parcial de 7-0 i una sacada directa va segellar el set a favor seu.

El segon set també va ser molt igualat, però van ser Black i Huber les que van portar la iniciativa. Quan semblava que hi hauria un altre tie-break, una doble falta de Martínez en l'onzè joc va oferir a la parella rival un avantatge que seria decisiu. Com va passar en en els dos partits de semifinals, el duel es va decidir en un tercer set ple d'emoció i tensió. La parella estatal va cedir el primer punt amb el seu servei, però va saber controlar els nervis. Amb molta determinació, Martínez i Llagostera van aconseguir un mini-break en el quinzè punt i van sentenciar amb el seu setè títol, com a parella, de l'any.