Els Lakers, vigents campió de la NBA, han començat la temporada amb molts dubtes. La baixa de Pau Gasol, amb una lesió als isquiotibials, ha deixat l'equip orfe d'un jugador poc espectacular però molt necessari per cohesionar el grup. Sense el concurs del pivot català, els Lakers han guanyat dos partits. L'últim, la matinada de dilluns davant els Atlanta Hawks (118-100), amb 41 punts de Kobe Bryant però una nova actuació decebedora del fitxatge estrella de l'equip Ron Artest.

Al costat oposat de les expectatives hi ha els Memphis Grizzlies, que ha començat el curs amb una victòria en tres partits. En el seu cas, però, estan descobrint la millor versió de Marc Gasol, quan semblava complicat que millorés el seu rendiment després de l'arribada de jugadors de perfil egoista a l'equip. El mitjà dels germans Gasol, però, ha millorat les seves estadístiques: 20 punts i 11 rebots de mitjana per partit. La passada matinada, contra Denver, va calcar aquestes xifres, però no va poder evitar la derrota dels Memphis Grizzlies per 133-123. Però de moment, el català es fa respectar.

Menys sort està tenint Rudy Fernández: l'escorta mallorquí va sumar 1 punt en la victòria de Porltand davant Oklahoma City (94-83), l'equip de Serge Ibaka. L'ex del Bàsquet Manresa no va jugar cap minut d'aquest partit.