Des de la seva llar a Navarcles, que comparteix amb el seu xicot bagenc, María José Martínez està arrodonint el seu millor any com a tennista professional. La jugadora nascuda fa 27 anys a Iecla (Múrcia) es va proclamar aquest diumenge campiona del Màsters femení de dobles al costat de la mallorquina Núria Llagostera (de 29 anys). En la final disputada a Doha es van imposar a Cara Black (Zimbawe) i Liezel Huber (Estats Units) per un marcador de 7-6, 5-7 i 10-7. Abans, en la semifinal, Pepa Martínez i la seva companya havien derrotat les temibles germanes Williams, Venus i Serena, per 2-6, 6-4 i 10-8 contra tot pronòstic. Martínez ha dit que, "després de derrotar les Williams, en la final ho vam donar tot. Havíem perdut sis cops abans amb Black i Huber però sabíem que les podíem derrotar".

María José Martínez va deixar el tennis durant un temps i ha estat clau en la seva recuperació estar amb els tècnics del Grup 40-15, a Cornellà, i vivint al Bages amb la seva parella, tot i que de gener fins ara està unes 30 setmanes viatjant per tot el món. El que segurament serà el seu darrer torneig el 2009 l'està jugant ara a Bali.

És la primera vegada que una parella cent per cent espanyola es corona campiona en el Màsters. En els anys 1992 i 1995 ho va assolir Arantxa Sánchez Vicario al costat de les txeques Sukova i Novotna, respectivament. Virgina Ruano ho va aconseguir després fent parella amb l'argentina Paola Suárez.

Martínez i Llagostera es troben en la tercera posició del rànquing de la WTA Tour després del seu èxit a Doha amb 6.180 punts, tan sols darrere de les dues parelles a les quals van batre aquest cap de setmana. Les líders són Liezel Huber i Cara Black amb 8,520, i en segona posició hi ha les germanes Venus i Serena Williams (7.440). D'altra banda, Martínez també ha ascendit moltes posicions pel que fa al rànquing individual, ja que en els darrers mesos ha passat d'estar més enrere del lloc setana fins al número 30, en el qual es troba ara mateix segons la classificació que va fer públic ahir la WTA. En total, Martínez acumula 1.702 punts i és la segona jugadora espanyola, darrere d'Anabel Medina, que és la 28a amb 1.870 punts. No gaire lluny de la bagenca d'adopció es troben jugadores que havien estat top ten al circuit: Amelie Mauresmo és en el lloc 21è i la sèrbia Ana Ivanovic, que havia estat número 1 del món, és la 22a amb 2.067 punts.

María José Marrtínez ha guanyat dos tornejos individuals enguany (Bogotà i Acapulco), set en dobles amb Llagostera, títols de Bogotà, Acapulco, Barcelona. New Haven, Palerm, Toronto i el Màsters.