El nom del bosnià del Regal Barça Nihad Djedovic va estar associat al Suzuki Manresa durant una bona part d'aquest estiu. Semblava que l'escorta podria entrar en una operació que també comportaria el fitxatge de Josh Asselin pel conjunt blaugrana. Finalment, cap dels dos tractes no es va dur a terme. D'una banda, el Barça no va voler el nord-americà i, d'altra banda, la direcció esportiva manresana, personificada en Jordi Ardèvol, va decidir apostar per un home desconegut aquí, però draftejat a l'NBA, l'ucraïnès Sergiy Gladyr. Un cop han passat cinc jornades, i abans que tots dos s'enfrontin diumenge al Congost, les diferències quant a xifres entre tots dos són escasses, però amb matisos.

Primer de tot cal tenir en compte la joventut dels dos jugadors (21anys de Gladyr i 19 de Djedovic) i el fet que el primer debuti a l'ACB i el segon, gairebé, ja que al Barça havia tingut poc protagonisme. El bosnià del Xacobeo Blu:Sens té l'avantatge que ja fa anys que és a Catalunya, en els equips inferiors blaugrana, tot i que l'adaptació de Gladyr està sent molt ràpida.

Si comparem tots dos jugadors, tenim un tirador pur davant d'un jugador que, en principi, opta més per anar variant les seves accions ofensives. De moment, Gladyr ha fet dos partits força destacats (contra el Lagun Aro i amb l'Unicaja, els dos primers), un de normal (davant del Bizkaia Bilbao Basket) i dos de desencertats (a Múrcia i a Alacant). Davant d'això podem parlar d'irregularitat, força normal en un equip en formació i també en un nou jugador a la lliga. La mitjana de nou punts per partit és molt correcta en 20 minuts de joc, però la diferència entre llançaments de dos punts i de tres és massa gran. Segurament, la seva capacitat física li pot permetre fer més coses en el futur, com tirs a mitja distància o penetrar i buscar faltes. Ja ha demostrat que és un bon llançador de tirs lliures. També té una gran capacitat de salt i pot ajudar en el rebot a les dues cistelles. I, sobretot, l'avantatge principal és que és un jugador del Suzuki, no un cedit que el club ha de tornar a final de temporada.

Set minuts el darrer dia

Pel que fa a Djedovic, de moment encara no ha demostrat tot el seu potencial, tot i que també és cert que el seu equip ha perdut els quatre primers partits. En l'últim, en què el Xacobeo Blu:Sens va derrotar l'Ayuda en Acción Fuenlabrada, el bosnià només va jugar set minuts i no va fer cap llançament de camp. En principi no ha de ser una disminució del seu protagonisme a l'equip que dirigeix Curro Segura, però haurà de millorar les estadístiques ja que en cap partit no ha passat de 8 punts de valoració. També pot millorar l'aportació en triples i en protagonisme, en un conjunt en què, fins ara, els líders són els nord-americans Terry i Jackson i el grec Vasileiadis. Diumenge serà la primera ocasió per comparar el joc del que és i del que podia haver estat.