Barcelona, amb un muntatge similar al que permetrà que aquest dissabte es disputi una prova de la Copa del Món a l'estadi Olímpic, acollirà la cerimònia d'inauguració del mundial de surf de neu del 2011, que tindrà lloc a l'estació cerdana de La Molina. El regidor d'Esports de l'Ajuntament barceloní, Pere Alcober, va confirmar aquest acord durant la visita oficial a la rampa de 35 metres d'alçada ubicada a Montjuïc, per la qual es llançaran els participants en la cita d'aquest cap de setmana.

Alcober va explicar que l'esdeveniment que s'organitzarà a l'Estadi Olímpic dissabte, anomenat Barcelona Snow Show, tindrà continuïtat els propers quatre anys. De tota manera, la prova que suposaria la inauguració oficial del mundial 2011 es disputaria aquell any a final de gener o a començament de febrer per donar pas immediatament a la competició a La Molina. Segons el regidor, "es tracta d'aconseguir que la temporada de neu comenci cada any a Montjuïc" i va lloar la incorporació de Barcelona a la relació de ciutats europees que acullen un esdeveniment d'aquest tipus, com ara Londres, Zuric i Berlín.

Alcober va subratllar, igualment, que aquest projecte forma part del que pretén mantenir en actiu l'Estadi Olímpic Lluís Companys després de la marxa de l'Espanyol a Cornellà-el Prat. Segons el seu punt de vista, "vam dir que tindríem imaginació, i ho hem demostrat amb aquest Barcelona Snow Show, tot i que tenim més plans en desenvolupament". Per construir la rampa s'han utilitzat 250 tones de material i s'hi accedeix per dos ascensors industrials.