Cal Rosal i Olvan seran el centre del trial de tot l'estat entre el 13 i el 15 de novembre. El Moto Club Baix Berguedà hi organitzarà la darrera prova del campionat d'Espanya, un títol que ja està força sentenciat a favor del pierenc Toni Bou en la màxima categoria, però que tindrà emoció en unes altres i el color que hi donaran els prop de 3.000 visitants que s'espera que segueixin les evolucions dels pilots.

L'Ajuntament d'Olvan va acollir ahir una presentació que va tenir l'actual campió del món, el pierenc Toni Bou, i el trialer més destacat de l'MC Baix Berguedà, el manresà Pere Borrellas, que ha disputat el mundial de la categoria de joves enguany i que aspira a l'estatal de TR2, tot i que no ho té fàcil.

Bou té 16 punts de diferència respecte al segon classificat, un Adam Raga que no participarà en el trial ja que està lesionat. Aquest fet provocarà que "ho tingui una mica més fàcil. Que el campionat estigui bastant encarrilat i les posicions molt definides pot provocar que puguem oferir més espectacle, però no m'he de refiar". Opina que el trial de Cal Rosal "es fa en un lloc boníssim, a prop de casa, i s'ha d'agrair que es pugui organitzar en uns temps en els quals és complicat portar la moto al bosc. He vist els llocs on seran les zones i penso que serà fàcil per al públic poder-nos venir a seguir". Pel que fa al vessant competitiu, "intentaré guanyar, tot i que hi ha nivell de prova del mundial, amb Albert Cabestany i Jeroni Fajardo". Per la seva banda, Borrellas hauria de guanyar i esperar que el líder de TR2, Francesc Moret, quedi més avall de la cinquena posició. Tot i aquesta dificultat, Borrellas espera que "sigui un trial atractiu. He participat aquí en proves del campionat de Catalunya, però no he de tenir cap avantatge pel fet de ser a casa, ja que les zones varien en cada competició.

El president de l'MC Baix Berguedà, Rossend Soler, va destacar la col·laboració dels ajuntaments dels municipis pels quals es farà la prova. Va afegir que "hem preparat un trial fàcil de seguir, per tal que tothom pugui gaudir de totes les zones" i va demanar "civisme" a tots els participants per tal que proves com aquesta es puguin continuar fent en el futur.