El Club Atlètic Manresa ha finalitzat en dinovena posició, amb un total de 24 punts, en el rànquing atlètic de la temporada 2009 a tot l'estat. El CA Igualada, per la seva banda, ocupa el lloc número 22 amb 118 punts. La puntuació inclou els resultats de tots els campionats estatals (pista coberta, aire lliure, ruta, cros, muntanya i marxa). El líder de la temporada ha estat el Playas de Castelló, amb un total de 754,5 punts, entre un total de 328 clubs.

Aquest cap de setmana, mentrestant, comença una nova temporada atlètica en la qual els dos equips de la Catalunya central intentaran reeditar èxits i, si pot ser, fins i tot superar-los.

Així, el maratonià del CAM José Ríos reapareixerà en una competició del calendari de la Federació Espanyola d'Atletisme. Serà en la 25a edició del Cros del Aceite, que es farà a Torredonjimeno, a la província de Jaén.

Per la seva banda, cinc atletes del CAM seran presents a Behovia, a prop de Sant Sebastià, per prendre part en la 45a edició de la cursa d'aquesta localitat. Les millors possibilitats són per a Ignasi Ávila i per a Guillem Fernández, tot i que també hi seran Jordi Jorba, Josep Martínez i Manela Martínez.

Una altra de les primeres proves de la temporada hivernal es farà a Atapuerca, a la província de Burgos. Allà hi haurà l'atleta del València Terra i Mar Rosa Morató i el del Futbol Club Barcelona Pol Guillén, que prendran part en la sisena edició d'aquesta cursa.

Finalment, una cinquantena de joves atletes de l'escola d'atletisme del CA Manresa seran presents a la 55a edició del Cros de Calldetenes. Diumenge també continuarà la temporada de cros escolars del Consell Esportiu del Bages amb la tercera de la cursa, la que es disputarà a Súria des de les 11 del matí.