El búlgar Kaloyan Ivanov ha fet una crida als aficionats manresans per tal que demà (19 hores) facin el seu paper de suport en el matx davant del Xacobeo Blu:sens en el Nou Congost. El Suzuki Manresa convida els seus aficionats a una nova edició de l'Operació Vermell amb samarretes d'aquest color que es portin de casa o es puguin adquirir al mateix pavelló. Jaume Ponsarnau podrà comptar amb el base Rodrigo San Miguel que ahir ja es va entrenar amb la resta dels companys, malgrat les molèsties que arrossega a l'esquena.

Kaloyan Ivanov afirma que "en venir a Manresa ja vaig dir que és un club que destaca molt pel seu públic. Quan jugues aquí de rival la gent està molt al damunt i això es nota; hem de fer que la nostra pista sigui un factor clau per poder sumar victòries. Demà el partit és importantíssim i necessitem que el Nou Congost es converteixi en el sisè jugador. Estic convençut que l'afició ens ajudarà moltíssim per guanyar el Xacobeo". Sobre l'equip gallec, l'ala pivot búlgar declara que "és un bon equip, va perdre els 4 primers partits però dos contra uns rivals del nivell del Barça i el Caja Laboral. A més, van guanyar en la última jornada el Fuenlabrada i ells vindran molt animats. Ens caldrà jugar un partit molt seriós".

La prova de l'ambició gallega és el que diu Nihad Djedovic, bosnià cedit pel Regal Barça a Santiago i que afirma "anem a guanyar cap a Manresa". En referència al 86-66 sobre el Fuenlabrada que va ser la primera victòria del Xacobeo en la lliga, Djedovic explica que "ja ens la mereixíem. Estàvem treballant molt dur, en cada entrenament ens anem coneixent més. No tardarà tant la segona victòria i pel que fa a mi, cada vegada estic millor".

Djedovic creu que una clau per guanyar al Congost "en aconseguir fer una molt bona defensa, i el que ens hem proposat és poder baixar la quantitat de punts encaixats. En el partit contra el Fuenlabrada ja vam estar agressius en defensa, i és el camí. A més, cal estar tranquils en atac però penso que el que de veritat marcarà diferències és com defensem. El Manresa és fort en la seva pista però podem guanyar". El bosnià Djedovic va estar durant l'estiu en l'òrbita del Suzuki però al final en el Congost es decantaven per fitxar Sergiy Gladyr.

Avui es juguen tres partits que són avançats de la sisena jornada. A les sis (La 2) el Fuenlabrada rep el València, i a les set el Joventut juga a Granada i l'Unicaja busca el primer triomf al Martín Carpena en el partit contra el Múrcia.