La mort sobtada a l'esport i tot el que envolta la seva previsió serà el tema central del curs de Suport Vital Bàsic que completa enguany el programa de l'edició 22 de les Jornades de Medicina de l'Esport del Bages. La utilització del desfibril·lador automàtic i la formació necessària seran tractats durant dijous i divendres vinents al Museu de la Tècnica de Manresa. Les trenta places del curs ja s'han exhaurit entre persones vinculades als clubs esportius i instal·lacions de la ciutat de Manresa i personal del CAR de Sant Cugat. Els casos de mort sobtada són cada vegada més comuns, tant en l'esport de caire més professional com també en el popular. En una cursa ciclista de resistència, a la zona del Congost, n'hi ha haver una l'estiu passat.

Unes jornades de categoria

A banda del curs, ahir es va fer la presentació del programa de les Jornades de l'Esport, que inclouen, un any més, tallers pràctics opcionals. En van explicar els detalls la regidora d'Esports, Núria Sensat; Albert Estiarte, metge i el director adjunt d'Althaia; Josep Perramon, president de l'organització; i Ricard Macià, director de Mútua Manresana, que passa a patrocinar unes jornades que tenen l'Ajuntament, Althaia i la FUB com a principals impulsors.

Les jornades estan adreçades tant a tècnics com a estudiants de les ciències de la salut. Es faran des de dijous, dia 12, fins a dissabte, 14, i el programa torna a tenir ponents de gran relleu. Dijous es parlarà d'esport i rendiment, i hi haurà Carlos Lalín, recuperador del Reial Madrid i que està tractant el lesionat Cristiano Ronaldo.

Divendres es parla de factors limitants de la pràctica esportiva i, entre d'altres, hi haurà Toni Bové, fisioterapeuta del Regal Barça de bàsquet. Finalment, el matí del dia 14 es parlarà de "Son, vigília i rendiment" en una taula rodona en què hi haurà el doctor Eduard Estivill, Eric Villalon, integrant de l'expedició Sense Límits La Caixa al Pol Sud, la muntanyenca Edurne Pasaban, Carlos Ochoa, triatleta ironman, i Kilian Jornet, campió del món de curses de muntanya.