Toni Elías confirmarà en les properes hores que el seu futur immediat, el de la temporada 2010, es troba a Moto2, però que aquest canvi no significarà córrer en cap altra formació que l'actual. El manresà continuarà a l'equip Gresini Racing, el mateix amb el qual ha disputat aquesta temporada el mundial de MotoGP, que aquest cap de setmana viu la seva darrera cursa al circuit Ricard Tormo de Xest. L'objectiu, davant de la falta d'una oferta d'una moto competitiva a la categoria reina, és disposar d'una màquina en condicions per aspirar al títol mundial de Moto2 en el 2010.

Segons algunes informacions que han transcendit, Elías continuarà tenint com a enginyer de pista Fabrizio Cecchini per a aquest nou projecte de l'equip dirigit per Fausto Gresini, que en la categoria de MotoGP ja fa setmanes que va anunciar que tindria els italians Marco Simoncelli i Marco Melandri. Serà la quarta temporada d'Elías en aquesta formació, després que el 2006 i el 2007 ja hi corrés a MotoGP i hi tornés l'hivern passat després d'un any a Ducati. El bagenc tornarà a conduir una Honda la temporada que ve, ja que aquesta serà l'únic subministrador de motors de la categoria de Moto2, en la qual totes les màquines també tindran pneumàtics Dunlop. La diferència estarà en la posada a punt de les màquines i és en aquest aspecte en el qual l'experiència d'Elías pot ser decisiva per aconseguir bons resultats el 2010.

La darrera esperança per continuar a MotoGP se centrava en l'equip Scot Honda, però sembla que aquesta formació té difícil la seva continuïtat si no rep una injecció econòmica que podria provenir del patrocini d'Alex de Angelis pel govern de San Marino.

Stoner comença dominant

Pel que fa a la primera jornada d'entrenaments per al darrer Gran Premi de l'any, l'australià Casey Stoner va demostrar que ara mateix és el pilot que està en millor forma i va fer, de molt, el millor temps de la primera sessió d'entrenaments lliures, en un traçat que no és gaire favorable a les condicions de l'actual campió del món, Valentino Rossi, que va perdre gairebé set dècimes respecte del pilot de Ducati. Enmig, Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa, que voldran acabar el campionat donant una alegria a la nombrosa afició que s'espera que ompli les graderies del circuit valencià.

Pel que fa a Toni Elías, seguint la línia de les darreres curses, no va començar gaire bé i va finalitzar la primera sessió en una endarrerida catorzena posició. Com va succeir en el circuit de Phillip Island, les baixes temperatures (ahir hi havia 20 graus i la temperatura de l'asfalt només era de 17) no afavoreixen l'adherència d'un pilot de poc pes físic com Elías. El seu com-pany De Angelis, com a Austràlia, va fer un bon registre, en concret el sisè. S'espera, però, que en la sessió d'entrenaments oficials d'avui millori les seves prestacions per sortir el més endavant possible.