Nikolay Davydenko i Fernando Verdasco tenen un gran interès a arribar a la final de l'Obert 500 de València, una fita que els acostaria una mica més a mantenir les seves actuals places de la classificació mundial, que els garantirien ser a la Copa Màsters de Londres quan faltaria disputar l'últim Màsters 1.000 de la temporada, a París.

Ser finalistes els assegura, com a mínim, 300 punts. Afegits a la diferència de punts que tenien amb la resta de rivals, que no han jugat aquesta setmana per lesió (Robin Soderling o Jo-Wilfried Tsonga, que es va retirar a València), o van perdre en primera ronda, com el xilè Fernando González a Basilea, els deixaria amb un peu i mig a Londres.

Fernando Verdasco es va convertir ahir en l'últim semifinalista a València a superar Tommy Robredo per 6-3 i 6-2, en una hora i 15 minuts. El seu rival per un lloc a la final serà l'escocès Andy Murray, que va eliminar el català Albert Montañés per 6-4 i 6-2. Verdasco va oferir un joc agressiu i va anar decidit per la victòria encara que va trobar davant un dur oponent, que l'havia derrotat en quatre dels set enfrontaments anteriors entre els dos. El primer set va ser molt igualat, amb Verdasco molt incisiu i Robredo jugant al contraatac i mostrant el seu millor tennis quan es veia contra les cordes, encara que no va poder evitar el trencament en el vuitè joc, que va resultar definitiu per al set.

L'inici de la segona mànega va ser similar a la primera, fins que Verdasco va aconseguir una nova ruptura en el cinquè joc. El número 8 del món va elevar el seu nivell i va desplegar un tennis demolidor sobre la pista que va desarborar Robredo, que va cedir per 6-2 el set.

L'altra semifinal la disputaran dos russos: Nikolay Davydenko i Mikhail Youzhny. El primer va eliminar Guillermo García-López (6-4 i 7-6), mentre que Youzhny va eliminar el francès Gilles Simon per un doble 6-4.

Nadal espera rival a París

Rafael Nadal, segon cap de sèrie del màsters de París, debutarà contra Nicolás Almagro si aquest elimina el seu rival procedent de la fase prèvia. Per la seva part, el suís Roger Federer, número 1 del món, s'enfrontarà al vencedor del duel entre el francès Bennetaeau i l'alemany Petschner.