L´atleta grega Alexandra Panayotou, resident a Sant Vicenç de Montalt, va aconseguir ahir el seu últim repte, anar i tornar de Montserrat al Matagalls sense parar i en menys de 28 hores. Un total de 166 quilòmetres i 12.000 metres de desnivell que va superar amb un temps de 26 hores i 55 minuts.

Panayotou és una ultrafondista original, que es marca desafiaments molt durs i que acostumen a durar diversos dies. En aquesta darrera prova personal, l´atleta va sortir de la plaça de la Creu de Montserrat divendres, a dos quarts de quatre de la tarda i va arribar a la meitat del seu repte, a Collformic, a tres quarts de quatre de la matinada, quan el fred i el cansament començaven a tenallar. Quan Panayotou afrontava la tornada fins a Montserrat, va començar a patir problemes estomacals, que va haver d´aguantar durant 10 hores, sense poder menjar. Però Alexandra Panayotou mai no es rendeix; aquesta és la seva filosofia que demostra amb cadascun dels seus reptes. «Tot i que volia abandonar, no m´ho vaig ni plantejar», sentenciava, després del repte i una altra vegada a la plaça de la Creu. La ultrafondista hi va arribar a dos quarts de 7 de la tarda, animada pels seus companys d´equip i els amics que ha anat fent en proves anteriors, i sota el vent glacial de novembre que bufava amb força a Montserrat.

Panayotou va ser la més ràpida de la marxa de resistència Matagalls-Montserrat en tres edicions consecutives, entre el 2006 i el 2008, i n´ostenta el rècord femení, 11 hores i 3 segons. Aquest any no s´hi va presentar perquè la celebració de l´emblemàtica travessa va coincidir amb l´inici dels seus entrenaments després del gran desafiament de l´estiu, quan va córrer 2010 quilòmetres en un mes per promocionar els Campionats d´Atletisme d´Europa Barcelona 2010. Però l´atleta es trobava a l´arribada de la cursa per rebre els participants, i en aquell moment, se li va acudir el desafiament, doblar la marxa, amb Montserrat com a principi i meta de la prova.