L´equip juga millor que l´any passat. Era la afirmació que va fer Pep Guardiola, tècnic del Barça, abans de rebre el Mallorca. Anit, però, va posar sobre el camp un equip titular inèdit aquesta temporada i amb l´absència de quatre titulars indiscutibles com Alves, Xavi, Iniesta i Messi. Només ell sap els motius pels quals va fer tants canvis després de l´empat a la Lliga de Campions davant el Rubin Kazan, però si pretenia revitalitzar l´equip, no ho va aconseguir.

El conjunt blaugrana va aconseguir el tres punts amb un estil de joc que s´allunya del que ens té acostumats. Va nodrir el mig del camp de múscul amb Busquets, Touré Yayá i Keita, i va tornar a sobreviure durant mitja part dels gols de Pedro, que sempre que té una oportunitat deixa constància de la seva capacitat golejadora.

Guardiola va sorprendre en deixar a la banqueta part de les seves estrelles en un partit de lliga que semblava vital perquè l´equip recuperés el to. En teoria, els millors jugadors havien de descansar dimarts, en el partit de Copa davant la Cultural Leonesa, abans d´afrontar un cap de setmana de seleccions. Però Guardiola és diferent, i va fer uns dels seus primers grans invents des que és a la banqueta blaugrana.

Una genialitat d´Ibrahimovic va mostrar el camí de la victòria als blaugrana als 10 minuts de joc, en ple desconcert. El davanter suec va evitar tota la defensa del Mallorca amb una magistral passada de taló i va regalar el gol fet a Pedro, que no va fallar davant la sortida d´Aouate. Però l´alegria va durar poc a Can Barça. El Mallorca va aprofitar una errada en defensa per empatar a la sortida d´un córner: Piqué va pentinar la pilota en comptes de rebutjar-la i la va passar al cap de Nunes, que va superar Víctor Valdés.

Pedro, de nou, aconseguia maquillar una mala primera part amb el segon gol del Barça. L´extrem canari va marcar després de tres xuts frustrats en la mateixa jugada. I just abans del descans, Henry marcava el tercer gol blaugrana. El davanter francès, que no marcava des de la golejada del 2 de maig al Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid (2-6), va rematar de cap al fons de la xarxa.

A la represa, Guardiola va fer entrar, de mica en mica, els cracs que havia deixat a la banqueta: Messi, Xavi i Iniesta. Però el partit ja es podia arreglar poc. Manzano també ho va intentar per part mallorquina, amb l´entrada de Castro i Keita. Però poc va poder fer per canviar la imatge del partit.

Ibrahimovic va intentar animar el partit amb alguna de les seves genialitats, però només Messi va aconseguir sumar un gol més en el marcador, de penal. A les acaballes, Keita va aconseguir el 4-2 final en un partit que va tenir molt més gols que futbol. Tres punts per al Barça, però un negatiu a la llibreta de les notes. Ha de millorar.

Ibra, una setmana de baixa

Zlatan Ibrahimovic estarà aproximadament una setmana de baixa per una elongació del múscul semitendinós de la cama esquerra. El suec es va lesionar en la jugada que va originar el primera penal a favor del Barça a la Lliga. Amb els canvis fets, Guardiola el va instar a no forçar.