El Suzuki Manresa ja té 1o victòries i es manté a una distància de tres partits guanyats del descens, que ara ocupen el Múrcia (4) i el Xacobeo (7), el proper rival bagenc i que ja ha estat atrapat per un Bilbao amb una clara progressió ascendent. Ahir no es podia perdre, i l'equip de Jaume Ponsarnau va tenir el cap clar als darrers minuts per capgirar un matx que va ser d'anada i tornada i que l'Alacant no va saber guanyar. Els manresans van tenir el premi a la persistència i l'entrenador va tenir clarividència en asseure Brian Cusworth, que en defensa era una mare, en el tram més decisiu. Així, Larry Lewis va tenir unes intervencions molt oportunes i va equilibrar el joc manresà als darrers minuts.

Un triple de Lewis va posar al marcador el 73-68 quan mancaven dos minuts, però ni una safata seva ni una entrada de San Miguel no van tenir èxit i es va arribar a un 73-72, amb cistella, del visitant Sow quan restaven 24 segons. Es va entrar en una roda de tirs lliures: Montañez, fent patir, va fer el 75-72. Responia Vule Avdalovic (75-74), i Grimau feia la contrarèplica (77-74). Amb només 3 segons al lluminós, el Suzuki també va tenir la dosi de sort que era necessària: Katelynas va errar el triple de l'empat, i Àlex Llorca va atrapar un valuós rebot i una falta que el va dur a la línia de personal. Va entrar el primer tir lliure i ja va llançar a fallar el segon. El 78-74 ja seria inamovible.

La gran novetat en el Suzuki va ser la presència de Sergiy Gladyr al cinc inicial, mentre que l'Alacant va sortir a la pista amb Pedro Llompart, Vule Avdalovic, Cazorla i els lituans Katelynas i Andriskevicius. Va ser Montañez, quan només havien transcorregut cinc segons, qui va encistellar el primer triple, i ell solet feia pujar el 6-0, una altra vegada des de 6,25. Els del Meridiano van reaccionar (6-5). Els visitants van fer el 6-8 amb un altre triple, aquest de Katelynas. El Suzuki havia perdut l'empenta dels primers moments i va culminar un parcial de 0-15 després d'un dos més un d'Avdalovic que va posar un perillós 6-15. Jaume Ponsarnau va demanar temps mort per centrar les idees dels manresans. El joc dels locals era un desastre, i Cazorla quedava sol per anotar el 6-17, i ja feia cinc minuts que el Suzuki no anotava cap punt. Larry Lewis era qui suplica Ivanov, intentant que els locals reaccionessin. Amb dos tirs lliures de Montañez, el Manresa va trencar la sequera (8-17). Un tap de Brian Cusworth va ser el precedent del 10-17 anotat pel mateix pivot nord-americà. El Suzuki s'animava, i més ho va fer Gladyr en el triple del 13-17 (min 7). Tot i que l'ucraïnès va haver de seure quan va cometre la segona falta, rellevat per Jordi Grimau, els bagencs eren els qui havien agafat el ritme i un cop de palmell de Lewis deixava els amfitrions a només dos punts dels alacantins (15-17). Alzamora i Dani López ja eren a la pista, mentre que per als visitants entraven Pape Sow i Kyle Hill. El Suzuki capgirava amb un nou bàsquet de Lewis i cistella Alzamora (19-17). Però l'Alacant encara tindria esma per respondre amb triples, de Hill i Katelynas. Al final del quart, 19-23.

La lluita del Suzuki va fer que al segon quart continués el frec a frec. Lewis va convertir el 23-25 en robar una pilota a mitja pista. En els locals van tornar cap al parquet San Miguel, Gladyr i Cusworth. Dues accions de Grimau van acabar en taps del Meridiano, i Cazorla afinava de tres amb el 23-28. Una falta de San Miguel va permetre que Llompart convertís el 23-30 quan mancaven encara sis minuts per al descans. Ivanov es va reintegrar al partit en el lloc de Lewis, i ara els del Suzuki abusaven del tir exterior, sense encert. Finalment, Gladyr sí que la va clavar amb el 26-30. Però com al primer quart, en la jugada següent l'ala la va espifiar en carregar-se amb una falta, que ja era la tercera, i va entrar per ell Montañez. El Suzuki perdia ara de cinc punts (28-33), però mantenia la tensió i es va posar a un punt (32-33).

Els equips arribaven frec a frec als 3 darrers minuts abans del descans, més després del triple sorprenent de Cusworth (35-35). La defensa del Suzuki s'havia fet més activa, però Cusworth feia la segona falta. Dos tirs lliures de l'africà Pape Sow van posar el 35-37, i Román Montañez va empatar una altra vegada amb els tirs lliures. L'entrada d'Àlex Llorca va afavorir encara més la pressió dels manresans, i amb una altra pilota robada San Miguel encistellava el 39-37 ja al darrer minut. Katelynas va anotar només un dels dos tirs lliures que va llançar i al mig temps el marcador era de 39-38 després que Llorca fes curt en un tir al límit del temps. Gladyr es dolia d'un cop a la mà dreta, i en tornar del vestidor ja la tenia ben embolicada.

Remuntada al darrer quart

Ponsarnau va confiar a encetar el tercer quart en Llorca, i l'Alacant va clavar un parcial de 0-4, però amb un triple d'Ivanov el Suzuki es va revifar (42-42). El joc era esverat, però els manresans tornaven de nou a centrar-se en defensa. Llàstima d'una falta absurda de Cusworth, la tercera, que, a més, va acabar en 2+1 de Sow (42-45).

Al Manresa li costava moltíssim anotar: Cusworth va fer el 44-47, i en cinc minuts els bagencs havien fet 5 punts. Un triple de San Miguel ho va canviar. Cusworth va fer el 49-47 de tir lliure, i els manresans van assolir la màxima renda amb el 51-47 que va fer San Miguel. Però un triple d'Urtasun va ajudar els de Quintana a capgirar (51-52). Amb una antiesportiva de Rejón, Alzamora va igualar i Ponsarnau es va decantar per jugar amb els dos bases, entrant Dani López. Abans del final del quart, els manresans van rebre el cop moral d'un triple d'Urtasun (54-59) només amb un segon de possessió.

Tres triples (dos de Román i un de San Miguel) van posar el Suzuki davant (63-61). Però el Meridiano no va afluixar i va respondre des de 6,25 amb Txemi Urtasun i Llompart (65-66) quan faltaven sis minuts. Els nervis eren generals, i Kaloyan Ivanov posava el 69-68 després de rebre una nova falta antiesportiva. Era el setè cop que el Suzuki es posava a davant, i ja no es deixaria atrapar en la seva cursa per la desena victòria.