16 de abril de 2010
16.04.2010

Althaia proposa la marxa nòrdica com una nova eina terapèutica

El servei de rehabilitació de la Fundació Althaia utilitza d'una manera innovadora la marxa nòrdica com a eina de salut en integrar aquesta disciplina en els seus programes de rehabilitació

16.04.2010 | 03:58
Usuaris del programa i la fisioterapeuta, a punt per començar la sessió

"Pot semblar una proposta molt vella, però és del tot nova des del punt de vista terapèutic", destaca el director d'Innovació, Qualitat i Docència d'Althaia, Joan Bosch.
La marxa nòrdica és "efectiva, divertida i obliga a ser responsable amb un mateix", detalla Bosch. Montserrat Abenza, cap del servei de Medicina Física i Rehabilitació d'Althaia, explica que recomanen practicar aquesta disciplina a pacients amb malalties cròniques, com l'artrosi, o doloroses, com la fibriomàlgia.
La clau és l'ús dels bastons, ja que "disminueix molt l'esforç de les articulacions", segons la fisioterapeuta del projecte, Maria Moreno. "I mobilitza tota la musculatura del tronc superior", diu Mercè Salvans, adjunta del servei de rehabilitació i qui va importar, des de l'Hospital Sant Rafael de Barcelona, la marxa nòrdica. L'objectiu del programa, de vuit sessions, és ensenyar la tècnica perquè després els pacients practiquin la marxa pel seu compte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

LaLiga

Quan sentim junts, sentim més gran

Un grup de WhatsApp entre aficionats d'equips rivals? L'experiment sonor 42 passions va fer bategar els seus cors a l'uníson seguint el ritme de la identitat sonora d'LaLiga


L'últim El més llegit