El triatleta manresà Xavier Llobet va repetir el triomf al Triatló Ciutat de Manresa i ja suma nou victòries en les dotze curses que s'han disputat. En fèmines, es va imposar l'atleta del Club Natació Barcelona Anna Godoy. Una competició que va obrir la seva dotzena edició amb centenars de persones llançant-se a l'aigua del parc de l'Agulla per començar 750 metres de natació. El Ciutat de Manresa ahir va arribar al seu màxim nivell de participació en veure com prenien la sortida 500 triatletes. De fet, l'organització va haver de tancar les inscripcions abans d'hora amb una llista d'espera d'un centenar de persones.

Tot i que el parc de l'Agulla no es trobava ple a vessar, si ahir algú volia anar-hi a fer-hi passejar el gos es va trobar amb més problemes del que és habitual. Entre organització, participants, companys de participants i zones habilitades, l'àrea manresana es va transformar en una festa esportiva a la qual fins i tot acompanyava el temps. Entre crits de "vinga!", "som-hi!", i també algun "va, que se t'escapen!", el mig miler de triatletes van fer més gran encara una de les poques proves de triatló que es fan per les nostres comarques.

Xavier Llobet i Xavier Torrades van arribar molts junts a la transició, per afrontar 20 quilòmetres de bicicleta. En el tercer lloc, però força més endarrere, va arribar Roger Serrano i poc després un gran grup de desenes de triatletes. En el tram sobre dues rodes Llobet va agafar un gran marge respecte al seu perseguidor immediat, Torrades, que ja tenia molt a prop Iñaki Baldellou. El nou vegades vencedor del títol manresà va aconseguir viure còmodament els últims cinc quilòmetres a peu i va confirmar-se encara més com el rei del triatló a Manresa. "Córrer a casa sempre és un plus de motivació. Ara he fet quatre curses consecutives i quatre primers llocs, avui dormiré pla i amb molta satisfacció", va explicar el vencedor de la prova, Xavier Llobet, que, a més, es va fer ressò de l'èxit de participació: "500 participants és una brutalitat!".

Pel que fa a la prova femenina, Anna Godoy va entrar primera després de la natació, perseguida per la manresana Núria Pubill. A la transició, les dues primeres continuaven en un frec a frec espectacular que es va mantenir fins al final, tot i que amb un lleuger avantatge de Godoy, que es va imposar en el seu debut a la prova manresana. Godoy trobar-se còmoda corrent, però es pensava que l'atraparien. "Anava vigilant sovint des que he sortit primera a la natació, i al final he pogut arribar primera", va alegrar-se Godoy, que també va destacar el recorregut i va dir que té previst participar-hi algun any més:"és el primer cop que la faig i la repetiré segur!".