Suïssa, un equip amb una disposició absolutament defensiva, ha frenat la selecció espanyola, considerada per molts com la favorita del Mundial de Sud-àfrica.

Grècia ja va guanyar l'Eurocopa de Portugal'04 d'aquesta manera, amb la defensa per bandera i aprofitant les seves ocasions. Els suïssos han fet el mateix amb l'equip de Vicente del Bosque i han sabut arruïnar l'estrena de la selecció espanyola.

Vicente del Bosque s´ha decantat per atorgar la titularitat a Andrés Iniesta, recuperat del problema muscular que va patir en l'últim amistós a Múrcia contra Polònia. El centrecampista del Barcelona ha estat el millor una vegada més. Tanmateix, s´ha lesionat de nou durant la segona part del partit.

La selecció espanyola ha perdut el control del partit des del primer minut. Suïssa ha defensat i defensat, que es el que havia treballat, a l´espera d´alguna acció a pilota parada o una contra, i és així com ha aconseguit marcar i fer-se amb el partit.

Ara, si la selecció espanyola vol passar a la següent fase del Mundial haurà de guanyar sí o sí Hondures i Xile.

Fitxa tècnica:

0 - Espanya: Iker Casillas; Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila, Busquets (Torres, m.61), Xavi, Xabi Alonso, Silva (Navas, m.61), Iniesta (Pere, m.77) i Villa.

1 - Suïssa: Benaglio, Lichtsteiner, Senderisme (Von Bergen, m.35), Grichting, Ziegler; Barnett (Eggimann, m.92), Inler, Huggel, Gelson Fernandes; Derdiyok (Yakin, m.79) i Nkufo.

Gol: 0-1, m.52: Fernandes.

Àrbitre: Howard Webb (ING). Amonestar Grichting (m.30), Ziegler (m.73) i Yakin (m.94).