L'aportació per part d'Assignia, la constructora que s'ha confirmat com a nou patrocinador del Bàsquet Manresa, tal com va avançar Regió7, és sensiblement superior a la que va fer en la passada lliga Suzuki. Dels 270.000 euros que va donar la multinacional japonesa dedicada a l'automoció es passa als 500.000 euros que injecta Assignia en la primera temporada al costat de l'entitat del Congost. L'entesa, que es va presentar ahir al migdia a Barcelona, és per 3 temporades de vincle. El mig milió que arriba per al primer any es repetirà durant els dos següents, fins i tot amb un increment que cal encara definir al cent per cent. Però en el període del 2010 al 2013 arribaran al club un mínim d'1,5 milions d'euros del seu principal espònsor, una xifra que és una valuosa injecció econòmica per encarar el seu futur immediat.

El nou matrimoni esportiu es va presentar en societat a Barcelona al restaurant Sibar, que és a la Masia Miralletes, un edifici del segle divuit ara al servei dels fogons del manresà Pep Aligué. Allà, Josep Vives, president del Bàsquet Manresa, va explicar com una conversa casual de companys de feina (a Assegurances Santasuana) entre la seva dona i el pare de Roger Genescà, un dels principals directius d'Assignia, va ser el primer pas que va obrir tot seguit unes converses culminades amb èxit. El manresà Roger Genescà, l'esposa del qual (Susana Monje) és la propera tresorera del Barça, va qualificar d'"un d'honor poder ser al costat del Manresa, que és un referent esportiu de la ciutat i de la Catalunya central. Fa quatre mesos vam entrar com a coespònsors i ara és magnífic anunciar que en serem el patrocinador els tres propers anys i voldríem que més temps. Ens ajuntem a un club amb el qual ens identifiquem per la seva tenacitat, treball en equip i competitivitat. Volem ser com ells, potser no sempre sortim com a favorits, però sabem aconseguir els objectius que ens proposem". José Enrique Herrero, director d'Assingia Infraestructuras a Catalunya, va dir que "volem ajudar molt al desenvolupament del país i fer-ho amb la institució esportiva modèlica que és el Bàsquet Manresa".

Núria Sensat, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, es va mostrar satisfeta que "la ciutat es mantingui capdavantera en algun aspecte com el bàsquet, i fer-ho amb el suport d'Assignia. Compartirem nom a la samarreta, l'Ajuntament és a la pràctica com un coespònsor, sumant tot el que aportem. Esperem ara que la pilota entri i que l'ACB, en general, faci una redimensió econòmica".

Vives va agrair "la generositat" de Jordi Sala i Suzuki, que continua de coespònsor, i el suport d'Enric Piquet, president de la Federació Catalana de Bàsquet, que deixarà el càrrec el novembre. "El nostre club es manté viu pel suport d'un conjunt de persones que hi creuen. Com Assignia, que ens dóna la mà i ens ajuda a tirar endavant. Ara el que volem és defensar el club i el bon nom d'Assignia".