Miguel Heras i Nerea Martínez es van adjudicar la segona edició de la cursa Cavalls del Vent. La cita, que forma part del circuit Nature Trails de Salomon i organitzada per l'AE Mountain Runners del Berguedà, va tenir la participació de 650 atletes, el doble que l'any passat, i va convocar alguns corredors de primera línia, en una travessia mítica pels refugis del parc natural del Cadí Moixeró. Bagà, inici i arribada, es va abocar a la cursa amb un gran ambient.

Miguel Heras, de Salomon Santiveri, va completar el recorregut de 85 quilòmetres i prop de 12.000 metres de desnivell acumulat en 9 hores i 6 minuts, amb què va superar el rècord que havia establert en la primera edició Jessed Hernández (9h 31'). El segon classificat va ser Andy Symonds (9h 26'), que va descriure el recorregut com a "espectacular" i la cursa "molt, molt dura". Tercer va ser el basc Iker Karrera, més de 40 minuts després (10h 10').

En categoria femenina, Nerea Martínez (Salomon Santiveri) va arribar a Bagà en 12h 14'. "Ha estat una lluita psicològica brutal. Em pensava que hauria d'abandonar, perquè després de dues hores de cursa, em trobava fatal", va assegurar Martínez. Isabel Eizmendi, del CERRR Strands Triathlon, va ser segona (12h 19') i Gemma Arró, tercera (12h43').

El ceretà Kilian Jornet, que havia batut el rècord d'ascens i descens del Kilimanjaro només quatre dies abans, va notar l'esforç d'aquest darrer repte i va decidir retirar-se per precaució, quan anava al capdavant amb Heras.

De la Catalunya central, van despuntar Gerard Morales, de l'AE Diedre moianès, que va aconseguir una excel·lent desena posició, dels 388 classificats. Abel Codina (AE Mountain Runners del Berguedà) va ser 26è i Jordi Calduch (CA Manresa), 27è; David Tarrés (Centre Alpí Gironella), 37è; Jordi Codina (UEC Bagà), 41è; Toni Baños (CE Berguedà), 42è; Moisès Pons (AE Mountain Runners), 45è; Roger Mill (CE Avinyó), 53è; Salvador Vilalta (AE Castellterçol), 54è; i Jaume Palau (CA Gironella), 57è. La manresana Teresa Forn (Running Team) va ser sisena en dones, primera en veteranes B.

Amb la col·laboració d'UNICEF, amb activitats per als més menuts, un dels objectius de la cursa és potenciar la sensibilitat pel medi ambient.