Amb posat trist i molt seriós, Brian Cusworth seguia ahir al Congost l´entrenament dels seus companys. Una lesió al turmell esquerre (ruptura del tendó peroneal llarg) precipita la seva baixa a l´equip pel que queda de temporada, tot i que continua amb contracte

Com es troba, i quin és el seu estat anímic?

Us el podeu imaginar... Per a mi ha estat un pal immens, després del que em va passar a la primera jornada de la lliga passada, quan em vaig lesionar al braç, ara això! Sento molta ràbia i frustració, jo no he pogut demostrar del que puc ser capaç. Els meus companys de la universitat de Harvard, on vaig estudiar medecina, em diuen que no em preocupi, que no pensi tan sols en el bàsquet, però ells tampoc no saben tot l´empeny que poso per ser un bon jugador. Per part del club m´han comunicat que estan buscant un substitut i considero ben lògic perquè la lesió que tinc va per llarg, per uns quants mesos, i la temporada me la perdo tota, això és seguríssim.

Havia tingut molèsties als seus turmells abans, què li han dit els metges?

No, les clàssiques torçades i poc més. En la pretemporada va ser el moment en que vaig començar a sentir molèsties, a trobar-los molt carregats. De seguida vaig parlar amb el metge i es va iniciar tot el tractament habitual, amb el gel i els antiinflamatoris. Vaig intentar anar fent, jugar amb dolor, però anava fent un desgast i en el partit amb el Bilbao de diumenge el tendó es va acabat trencant. Des que em va passar, el doctor Ramon Serra ha estat molt atent i hem consultat a altres metges, com el doctor Dalmau. No descarto que em vegin als Estats Units, els meus agents estan en contactes amb els doctors dels Chicago Bulls per a una visita que podria fer la setmana vinent, estic pendent de la confirmació. Faig 120 quiios, amido 212 centímetres, i això dificulta la recuperació.

Quin és el seu missatge cap als companys i l´afició?

Tant als jugadors com a tot el cos tècnic, els hi agraeixo el suport que m´han donat, ells m´han vist en tots els entrenaments, saben del meu esforç. Vaig arribar il·lusionat des de la LEB i l´any passat vaig fer una bona pretemporada, i la mala sort es va creuar. Com ara!