El fitxatge del pivot que agafarà el relleu del lesionat Cusworth en l'Assignia Manresa és imminent. La idea dels directius i tècnics del Nou Congost és que el jugador que arribi estigui disponible per poder actuar en el partit del diumenge dia 17 amb el Blancos de Rueda Valladolid, en pista bagenca, que es jugarà a les 12.30 i serà retransmès pel Canal 33.

Des que a principi de setmana va quedar clara la gravetat seriosa de la dolència de Brian Cusworth, s'han posat en marxa les gestions, contrarellotge, per fitxar un cinc de garanties i que entri dins dels condicionants econòmics que té el Manresa. En l'àmplia llista amb la qual es treballa hi ha alguns noms destacats, com els de tres pivots de nacionalitat americana i un altre de senegalès. Aquest darrer, amb una bona experiència en la NBA, és Mouhamed Sene, que ha jugat en els Oklahoma City Thunder, que és l'actual equip de Serge Ibaka, ex del Manresa. Sene és un home d'una gran envergadura de braços, que fa 2,10 d'alçada i que destaca molt en aspectes com el rebot i el poder de la intimidació, és un especialista en els taps i va néixer el 1986.

Trent Plaisted és un altre home que l'Assignia està valorant fitxar, És un pivot blanc de 2,11 metres, de 24 anys i que actualment és en pretemporada amb l'equip de la NBA dels Philadelphia 76ers. En la passada temporada va estar a les files del KK Zadar, amb el qual va aconseguir el subcampionat dins de la lliga croata. També, dins de la seva trajectòria, hi ha Itàlia.

Un altre dels aspirants a ocupar la plaça de pivot titular és James Mays, un jugador amb tendència a obrir-se per llançar de fora, més en una posició de quatre pel que fa al joc ofensiu. Fa 2,06 i entre les lligues per on ha passat hi ha les de Xina i Puerto Rico.

Justin Williams, un pivot que en la temporada 2008/09 va jugar en el Besitkas turc, i destaca per ser molt anotador dins de la pintura, és un altre dels elements que entraria dins de les previsions del club del Congost, si hi ha acord econòmic amb els agents. És un altre home amb experiència en la NBA, on va jugar als conjunts dels Houston Rockets i Sacramento Kings, on va ser en la temporada 2007/08. Són quatre dins d'una llista força més àmplia i de la qual ha de sortir, en les properes hores, l'home que sigui referència al joc interior.

A més de la lesió de Cusworth, cal recordar que l'Assignia té en la posició d'ala el contratemps de la lesió a l'espatlla de Llorca (en té per unes setmanes) i d'un Montañez adolorit del seu turmell operat.