A les nou del matí, en un vol que ha arribat a la T-1 de l'aeroport de Barcelona des de Singapur, ha aterrat Toni Elías. Allà ha tingut els seus familiars i una bona part dels seus amics, els que li han preparat la festa de rebuda a Manresa que començarà a partir de les 7 de la tarda..

El punt de trobada serà davant de la discoteca Silenci, on, ja des de les 7, es convoca a una concentració de motos que seran les que acompanyaran Elías cap a l'ajuntament de Manresa. Elías anirà amb un vehicle descobert i es preveu que tot plegat es posi en marxa cap a les vuit del vespre. A 2/4 de 9 és previst que faci l'arribada a la plaça Major per iniciar un acte institucional que es farà a l'interior de la casa consistorial, i presidit per l'alcalde, Josep Camprubí.

Entre els que seran presents a l'acte, cal esmentar Anna Pruna (secretària general de l'Esport), Sebastià Salvadó (president del RACC), Àngel Viladoms (president de la Federació Catalana de Motociclisme), i pilots de primera categoria i que van ser campions del món com Àlex Crivillé i Jordi Tarrés. L'exalcalde de Manresa Jordi Valls, i Adolf Todó, que ocupa la direcció general de CatalunyaCaixa, han confirmat la seva assistència.

En sortir del saló de plens, cap a les 9 del vespre, hi haurà una celebració a la plaça Major que es perllongarà fins a les 10 de la nit, quan Elías i la comitiva de motos que l'hauran acompanyat tornaran cap a Silenci, on a dos quarts d'onze començarà una festa que acabarà amb sorteig de regals.

Pendent de tres ofertes

El futur que espera Toni Elías al mundial del 2011, el del seu retorn a MotoGP, continua provocant especulacions. Es donen com a molt possibles un total de tres ofertes, que serien les dels equips LCR Honda, Pramac Ducati i Honda Gresini, que és la seva casa actual en la formació de Moto2. Segons algunes fonts, de les tres possibilitats la que estaria ara més a prop de lligar Elías seria la de LCR Honda, que actualment té de pilot el francès Randy de Puniet. En l'entorn d'Elías no s'ha confirmat quina serà l'opció triada, però s'ha reconegut que les gestions estan avançades i que aviat es pot conèixer el seu destí.

D'altra banda, Óscar Haro, director esportiu de l'equip LCR Honda, ha reconegut a l'espai de TVE MotoGP Club l'interès de l'escuderia per tenir els serveis de Toni Elías, alhora que ha confirmat que "les maniobres i les converses ja s'han iniciat. Però no només nosaltres, els altres que hi estan interessats, també. És normal, tothom vol tenir a les seves files el campió del món, un pilot de la qualitat que ha demostrat Elías".

L'únic obstacle del fitxatges de Toni Elías per l'equip LCR Honda que mana Lucio Cecchinello és què passaria amb Randy de Puniet. De tota manera, el francès podria estar molt a prop de signar amb el Pramac Ducati, on compartiria box amb Loris Capirossi. Segons Óscar Haro, "hi ha un cinquanta per cent de possibilitats de tenir De Puniet i un cinquanta Elías". En el cas de Pramac Ducati, Elías pot ocupar el lloc que enguany tenia el també català Aleix Espargaró.