La Cursa dels 10 km de Manresa, que s'ha de fer aquest diu-menge i la celebració de la qual havia quedat compromesa per una possible manca de seguretat, finalment se celebrarà amb total seguretat després de la reunió que van mantenir ahir totes les bandes implicades. El fet que els membres de la Policia Local de Manresa no facin hores extres pel conflicte que mantenen amb l'Ajuntament, per la retallada dels seus sous, havia fet dubtar de la presència de prou efectius per garantir que la prova atlètica es pogués dur a terme, però en la reunió d'ahir es van dissipar totes les preocupacions.

D'aquesta manera, en cas que només hi hagi els policies locals als quals toqui treballar, es cobrirà la resta del contingent amb efectius dels Mossos d'Esquadra i també amb una seixantena de voluntaris del CA Manresa, l'entitat organitzadora, que s'encarregaran de ser presents a les cruïlles més problemàtiques i aturar el trànsit de vehicles per evitar problemes.

La presidenta del club manresà, Mercè Rosich, explicava ahir que "la reunió ha estat molt positiva. Nosaltres entenem les problemàtiques laborals de tothom, però havíem de garantir la seguretat de la prova. Nosaltres disposem d'un total de seixanta persones adultes per ajudar-nos, però volíem que les cruïlles més problemàtiques les ocupessin membres de les forces de seguretat, ja que no és el mateix que talli el carrer un mosso o un policia local que no que ho faci un de nosaltres".

Així, l'Ajuntament es va comprometre a parlar amb els policies locals. Els qui tinguin torn, treballaran, i a la resta se'ls demanarà si volen anar a fer-ho per cobrir aquesta contingència. Els llocs que no siguin ocupats per aquells agents que no facin aquestes hores extres seran ocupats per mossos d'esquadra o per membres de la mateixa entitat atlètica.

Tot i els problemes que ha ocasionat la situació, Rosich va voler agrair "la bona predisposició que han tingut totes les parts a l'hora de salvar la situació. Per a nosaltres hauria estat molt greu si haguéssim hagut de suspendre aquesta cursa, però hem d'estar contents que, al final, amb la bona voluntat de tothom, es pugui disputar. Al principi ens vam posar tots una mica nerviosos, però ara treballem perquè tot sigui un èxit".