J

aume Ponsarnau s'havia tret un pes de sobre quan va comparèixer davant els mitjans de comunicació a la sala de premsa del Centro de Tecnificación. Per fi tenia el premi a tota la feina feia. L'equip va mostrar dues cares. Però en els moments clau, a diferència d'altres partits, va respondre. Com s'ho van fer? "Els he dit que el partit ja estava perdut, però que havíem de millorar el joc. S'havien de posar tots els sentits perquè el marcador no era excusa", explicava el tècnic de l'Assignia.

"És la primera victòria de la lliga de vint-i-vuit partits", va pregonar, en al.lusió al nou lema que abandera. "Espero que ens ajudi molt el triomf. L'equip s'ho mereixia pel treball fet durant la setmana i també les anteriors. Ens havia de sortir bé alguna cosa". L'Assignia es va estrenar aquesta temporada amb les virtuts que té: "la clau és que els jugadors hi han posat l'entusiasme, l'esperit i l'ànima per fer-ho".

El partit no era gens senzill. S'enfrontaven dos equips amb l'aigua al coll i amb necessitats semblants. "Hem fet un pas endavant defensiu, que fins ara ens havia faltat. Els jugadors de rotació ens han donat molta energia. Hem pogut rebotar millor i córrer, i hem trobat essències per competir. A més, hem tingut el moment puntual de l'encert de Gladyr", va descriure Ponsarnau.

A la represa, però, el dibuix va canviar. "Sabíem que l'Alacant ho intentaria tot en el tercer quart. Ha trobat l'encert dels seus jugadors. Tot i que ho sabíem, ho hem portat molt malament. Però hem tingut jugadors amb ànima, a vegades amb descontrol, que han sostingut l'equip". Per contra, va assenyalar que "no hem sabut viure amb el criteri arbitral del tercer quart i ens hem ensorrat. És una lliçó que hem d'aprendre".

La mala notícia va ser la lesió de Montañez: "no tenim sort perquè encadenem desgràcies, però hem de ser positius". Va ser el mateix missatge del president Josep Vives: "quan demanàvem serenor era perquè sabíem que l'equip tenia fusta. És un triomf que hem de dedicar a l'afició, que ha confiat en els jugadors i tècnics. Però sobretot a la plantilla, que està molt implicada, a vegades massa".

"És un punt d'inflexió per creure en nosaltres mateixos i en el camí que hem de fer. Però ens falten encara molts partits per guanyar i haurem d'acostumar-nos a patir", apuntava Vives.

El contrapunt era Óscar Quintana, exentrenador del Bàsquet Manresa, que va sentir crits de dimissió tant al descans com al final del partit, i que va tenir una roda de premsa complicada, amb molta pressió de la premsa. "Hem fet un segon quart horrible, però ens hem mentalitzat per guanyar. Però al final hem tingut un desenllaç com amb el Menorca. Hem deixat d'estar durs. Ens hem tornat histèrics i hem permès llançaments fàcils", va resumir.