El francès Cyril Despres (KTM) va ser el guanyador ahir de la segona etapa del Dakar 2011, entre les localitats argentines de Córdoba i Tucumán, davant de l'avianès Marc Coma (KTM), que va ser segon. Despres va aconseguir un avantatge d'1:49 respecte a Coma, i 3:46 sobre el seu compatriota, el francès David Casteu (Sherco), tercer, mentre que el xilè Francisco Chaleco López (Aprilia) va ser quart, a 4:06 del vencedor.

El portuguès Ruben Faria (KTM) va ser cinquè i el català Joan Pedrero (KTM), motxiller de Coma, va ser catorzè, a 9:06 de Despres. El manresà Gerard Farrés, company del Chaleco López a Aprilia, va aconseguir la setzena posició, davant de l'igualadí Jordi Viladoms (Yamaha).

Els pilots van recórrer ahir 740 quilòmetres, 300 dels quals cronometrats, en un traçat de sorra amb un sector pedregós al final. Amb el triomf d'ahir, Despres, que també va guanyar la primera etapa després de la penalització d'un minut a Faria, es manté líder en la general amb 2:35 d'avantatge sobre Coma. Faria és tercer i López, quart, a 6:51 del cap de cursa, mentre que Pedrero és vuitè a més de deu minuts del liderat. Viladoms és catorzè, Farrés setzè i el també català Marc Guasch, divuitè.

"El més important és ser constant i buscar l'oportunitat, que segur que arriba", va dir Coma, que va perdre uns quants segons en el seu intent d'avançament del portuguès Faria. "Quan ho he aconseguit gairebé no em quedava pneumàtic del darrere i he arribat al final sense tenir cap esglai". El pilot d'Avià considera que avui comença la cursa "de debò". Avui, en la tercera etapa, el Dakar 2011 continua escalant cap al nord d'Argentina i arribarà a Jujuy, amb un traçat de 752 quilòmetres, dels quals 521 seran d'especial.

Pep Vila torna a ser vuitè

El manresà Pep Vila, acompanyat per Moi Torrellardona i l'holandès Van Eerd, va aconseguir acabar la segona etapa en vuitena posició, la mateixa que en el primer dia. El seu Iveco va arribar a més de 12 minuts del vencedor de l'etapa, el també líder de general Kabirov. Amb aquest resultat, Vila i Torrellardona escalen fins a la sisena posició de la general, però ja són a més de 21 minuts del primer.

Una altra victòria de Sainz

L'espanyol Carlos Sainz (Volkswagen) va repetir triomf en la segona etapa, davant del qatarí Nasser Al Attiyah (Volkswagen), i continua líder de la general de cotxes. El pilot madrileny va recórrer els 324 quilòmetres d'especial un minut i tres segons més ràpid que Al Attiyah, mentre que el francès Stéphane Peterhansel (BMW) va ser tercer, a 1:34 del guanyador. Sainz té ara un marge a la general del 3:05 respecte a Peterhansel i de 3:19 sobre Attiyah.