Partidàs i victòria d'aquelles que valen doblr per a l'Assignia. Feia vuit anys que no es guanyava a Madrid a l'Estudiantes i el mèrit dels homes de Ponsarnau, ahir, va ser creure en que era possible quan perdien d'11 punts al descans (45-34). Al revés, l'equip de Casimiro es va refiar i es va veure superat per la fe i pel gran encert dels manresans, els quals van firmar uns segons 20 minuts rodons amb un 22-43, doblant al seu rival, que ho diu tot. San Miguel va ser el cervell i motor de l'Assignia, deixant més arguments per al seu fitxatge per un dels equips de dalt al final de la temporada. Però al seu costat hi va haver molts destacats: la lluita i la tenacitat de Llorca, la gran calma de Larry Lewis en els instant més complicats, l'esforç de Grimau, els triples vitals de Gladyr, la sobrietat i duresa de Majstorovic i Slokar, la implicació de Montañez... Amb la victòria, l'Assignia atrapa l'Asefa en la classificació i si, no falla davant del Menorca, tancarà la primera volta de l'ACB amb 7 victòries, i després de perdre els 6 primers partits

L'Assignia va començar amb un cinc integrat per San Miguel, Román Montañez, Grimau, Lewis i Slokar. Per part de l'Estudiantes, Casimiro va treure Jayson Granger, Ty Ellis, Welsch, Canner-Medley i Driesen. El partit va tenir imprecisions en els inicisi, sobretot per part local, amb un joc molt espès en atac. Amb un tir lliure i una cistella d'Uros Slokar, l'Assisgnia es va posar davant amb un 0-3. Els altres manresans, però, no torbaven anella (tirs desviats a càrrec de Grimau, San Miguel o de Lewis). Era només Slokar qui, pel mig de la zona, obria forats i podia mantenir els bagencs dins la lluita (4-5, min 4). Per fi, la qualitat per part de Lewis va aparèixer i Román Montañez va situar el 6-9. Ambdós equips van començar a moure les banquetes: Llorca i Gladyr entraven per San Miguel i Grimau. Pel que fa als madrilenys, Oliver es feia amo de les operacions i el marcador girava cap a un 11-9. De tota manera, no hi havia abaixada de braços per als de Ponsarnau que aguantaven un frec a frec en el marcador. Slokar va deixar el 13-13 abans de deixar el seu lloc a Oriola al qual els àrbitres li van carregar, sense cap mena de contemplacions, dues faltes en 10 segons. L'Estudiantes començava a treure la seva artilleria pesada, amb Germán Gabriel i Pancho Jasen.

Oriola es va treure l'espina amb dos tirs lliures (14-15) i l'Assignia ara defensava amb molta intensitat. El jove jugador de Tàrrega va disposar de dues jugades sota anella que no va poder aprofitar. En canvi, Daniel Clark va clavar el primer triple de la nit que de seguida responia Gladyr (19-18). El primer quart va acabar amb tres punts d'avantatge per als castellans (21-18).

En el segon període, amb Milan Majstorovic a les files manresanes, l'Estudiantes va posar la directa: una esmaixada de Clark i el triple que va anotar Gabriel va disparar amb un 26-18. El parcial de 8-0 per als locals es va completar amb un 2+1 també del barbut pivot malagueny (29-18). Rodrigo San Miguel va tallar amb la sèrie adversa. Slokar també era en pista i Gladyr feia pujar el 29-22, el que va desencadenar el minut de temps mort de Casimiro.

El Manresa no va aprofitar gens el seu intent de recuperació i dues pilotes perdudes van confirmar ja l'escapada madrilenya (33-22, min 15). Ara el que demanava temps era Ponsarnau per aclarir idees. No ho va aconseguir ja que Majstorovic va fer el 33-24 però l'Estudiantes es va allunyar més amb un 8-2. per posar un màxim avantatge de 15 punts al lluminós (41-26, min 18).

Un 2+1 del millor manresà en la primera part, Slokar (amb 12 punts) i el segon bàsquet triple de Gladyr van acostar els del Congost (41-32) al darrer minut abans del descans. Rodrigo San Miguel va col·locar, en encistellar dos tirs lliures, el 45-34 de la mitja part. L'Estudiantes va ser el gran dominador en els rebots en els dos primers quarts (23 a 14).

Exhibició en defensa i atac

Ponsarnau va encetar la segona del partit amb San Miguel, Llorca, Gladyr, Majstorovic i Slokar. Amb empenta i encert (San Miguel la va clavar de tres), encara hi havia possibilitat per als manresans per tal de disputar el triomf (47-39).

Majstorovic hi va posar encara més emoció amb una safata que va apropar a només 6 punts (47-41) ja en el quart minut del tercer quart. Els manresans es movien amb una gran fluïdesa i amb bones passades en el joc interior. Slokar va disparar les alarmes de l'Estudiantes amb el 47-43. Tyrone Ellis va despertar els locals però el Manresa tampoc no afluixava gens (49-45).

Llàstima d'un nou intent triple de San Miguel que es va quedar curt, però Majstorovic no errava en el seu torn de tres i Gladyr encistellava el 51-50 (min 26). Montañez va donar un descans al base aragonès. Àlex Llorca s'aixecava de 6,75 per tornar a posar els manresans, després de molta estona, al davant (51-53, al minut 28). San Miguel tornava per donar més avantatge (51-55). Ara hi havia nervis en l'Estudiantes però el triple de Caner-Medley donava un respir als de Casimiro (54-55). La resposta, com un fibló, la donava Lewis (54-59) i una falta tècnica per a l'ameri`ca de l'Estudiantes oferia dos tirs lliure a Montañez que en va encertar un. El 54-60 del final del període arribava després d'un 9-26 de parcial impressionant.

El partit es va convertir en una guerrilla, amb un Assignia que es veia tens. Grimau només va fer un tir lliure en el 56-61. Hi va posar seny Larry Lewis (56-63 min 34). En els de Casimiro, hi havia la voluntat de recuperació però les presses feien que les errades continuessin. Lewis afinava el 58-65 a manca de només cinc minuts. Jasen replicava amb els tirs lliures i Gladyr feia callar amb un triple (60-68) el Palacio. Els locals es van agafar al seu capità Jasen que va encistellar el 63-68 i Majstorovic va perdre la pilota. Però Albert Oliver va errar des de fora i Montañez va posar la sentència (63-71) a manca de dos minuts, Una falta marcada en l'atac al local Sergio Sánchez, que no ho era, va acabar amb l'equip de Casimiro. San Miguel va posar els deu punts (63-73) a manca de tan sols un minut. El partit va acabar amb falta antiesportiva i amb crits de dimissió adreçats a Casimiro. Al final, victòria de l'Assignia per deu punts, una bona renda també per a l'average particular.