Com va ser possible el canvi de l'equip de la primera a la segona part a casa de l'Estudiantes? Què van dir-se al vestidor?

Vam jugar un segon quart en el qual la nostra defensa era molt tova, es van escapar de 15 punts, però ho vam poder arreglar una mica al descans. Al vestidor, en la mitja part, vam fer causa comuna, ens vam dir que si pressionàvem més al darrere el partit no estava encara perdut. Nosaltres som un equip que sovint ens afecta quan fallem al davant, això repercuteix en la nostra defensa. Dijous va ser just al revés, vam créixer a partir d'una defensa que ens va donar ànims per tirar endavant.

Què els va dir Ponsarnau? Anaven al partit amb baixes, amb jugadors tocats...

Que era el dia de treure el cor a la pista, el nostre caràcter. Som un equip que té limitacions de talent però que en les últimes setmanes ha demostrat un poder de reacció molt gran.

Com ha estat possible aquesta reacció, quina és la clau?

Ens hem agafat a la defensa i per a nosaltres ha estat fonamental. La diferència és que, al principi de la lliga, tothom anava una mica a la seva i ara la feina és més global, hi ha un equip més junt a la pista. La concentració que vam fer al CAR de Sant Cugat ens va anar molt bé per aclarir idees. I els dos partits que es van guanyar al límit també ens van donar molta moral. Crec que hi va haver una part de sort, però que ens ho mereixíem.

A Madrid, la feina de jugadors com Majstorovic i Slokar es va notar molt en defensa...

Sí, perquè Germán Gabriel no va estar còmode en cap moment, i Caner Medley, que va començar molt bé, va desaparèixer després. Quan l'Estudiantes va voler passar les pilotes dins vam estar atents en els dos contra uns, sobretot amb Pancho Jasen, que és un jugador que ens ha fet molt mal en altres partits. Teníem ganes de guanyar l'Estudiantes, que ens havia passat per damunt massa vegades.

El seu partit a Madrid va ser el millor que ha jugat fins ara en la temporada, amb 29 de valoració?

No ho sé, en altres potser he estat més encertat pel que fa als punts, als llançaments. Però crec que vaig ajudar en molts aspectes, com el de robar pilotes, els rebots, forçar faltes davant un equip molt físic com l'Estudiantes.

És entre els 1o millors dins del rànquing ACB, diuen que molts equips li van al darrere. Però fa la impressió d'estar molt tranquil, molt concentrat. És així?

Sí, estic tranquil. Sóc conscient que he millorat, que he fet un pas endavant gràcies a treballar per l'equip, a fer que els companys se sentin còmodes a la pista.

Demà tenen un partit amb el Menorca que és important per a tots dos equips. Com veu el rival?

Serà complicat. Ells tenen una urgència per guanyar i cal pensar que vindran a totes. És probable que ja puguem disposar de dos homes com Dani López i Álex Hernández, que ens ajudaran molt, també Jordi Grimau estarà ja més recuperat, i tot suma.

Acabar amb 7 victòries la primera volta seria tot un èxit, ja que es va començar amb 0/6...

Ens hem refet però sabem que això és molt llarg, no podem parar.